Flytta hemifrån!

Nu är pappren påskrivna och bollen i rullning. Den första december flyttar vi ut på landet!!!! Ohmy god!!! Kommer bli kanon tror jag! Vi flyttar från vår trea på tredje våningen i stan till ett hus på landet med sex rum och jättekök! En gammal kåk med spännande vinklar och vrår! Blir en bit att köra barnen till dagis och skola men man trots att jag letat ordentligt har jag inte hittat ett stort, billigt hus med gård och lite avskiljt läge mitt inne i stan!!!
Är nog lite bortskämd sen jag var liten, där fanns ingen insyn från grannar och så. Jag kan gärna ha grannar runt mig om jag bor i lägenhet, d hör liksom till men att klämma in sig i ett område där likadana små hus står på rad med minimala mellanrum har jag lite svårt för. Jag skulle inte trivas... Att bo i hus är för mig att ha lite space vilket vi kommer få nu!
Så julen firas i år på landet. Underbart!!!
Men jag kommer att sakna lägenheten då och då tror jag, har bott på den här gården många år nu!

Saker som vi ser fram emot med flytten:

*
Att sitta ute och grilla på sommaren
*Kunna ha en stor studsmatta (som alla andra)
*Kunna släppa ut barn och hundar i trädgården
*Tystnaden och lugnet
*Bygga snögubbar på vintern


Saker som är mindre kul med flytten:

*Packa och flyttstäda
*Vår nu 1 minut långa promenad till affärerna
*Att jag måste lära mig planera bättre! ;)

Marknadshelg

I fredags började marken så enligt traditionen gick jag och Kellie ner med mormor och dagbarnen på förmiddagen och kolla karuseller och fika.
Kellie låg mest och mös i sin nya vagn som vi alla bara älskar!!! Vi letade och testade en himla massa olika innan vi hittade våran pärla. En Herqules Raptor 3 Spin. Den har allt vi ville ha. 3-hjuling, vändbar sittdel med fullt liggläge, handbroms och snurrbart framhjul. Vagnen är svart och grön med några gula detaljer och kanske inte super tjejig men bet blev riktigt sött med en vit/ros "SÖTNOS" kudde och ett rosa täcke i! Den är visserligen en av de lite tyngre vagnarna men är å andra sidan stabil och väldigt ombonad för Kellie så det får det va värt.


Hittade ett insektsnät med hundtassar på oxå =) så fint så!

På lördagen hälsade vi först på mormor och morfar en sväng så hundarna fick springa lite innan marknads-kaoset bröt ut helt här utanför. Vi träffade min moster och morbror och Mikaela fick lite mer på sin WWF försäljning. Snart bara en tusenlapp kvar till hon jobbat ihop till sin laptop! Helt otroligt!!!
Sen var det marknads dax för oss och det blev en massa karuseller, popcorn, sockervadd, loter och allt annat som hör till. Girlsen åkte virvelvinden för första gången och ÄLSKADE den så nu är det nog mer eller mindre slut på barnkaruseller för deras del =) Tur att Jonas klarar att åka med dom för de gör INTE jag!!! Tyvärr glömde vi kameran så d blev inga bilder...

På kvällen ringde kusin Helena och fårgade om jag inte ville komma med henne ut och det var ju hundra år sen man va ute så jag nappa faktiskt! Sist var juni -07 så d var på tiden tycker jag!
Vi satt på Helenas uteplats och babbla ett tag ihop med hennes syster och några till sen gick vi till terassen. Var inte så mycket folk som jag vill minnas att det brukar vara men det var skoj att komma ut lite för sig själv och bara träffa vuxna en liten stund!

Idag var det första gången på girlsens buggkurs.Höll på med dopinbjudningarna så vi glömde tiden. Jonas fick springa iväg med dom. Kellie o jag hann inte följa med. Mikaela tyckte som väntat att det var kanon kul och hon tjatar och tjatar nu att vi ska träna med henne =) Nathalie höll sig på kanten hela tiden och ville int vara med men ångrar sig nu och ska nog dansa nästa vecka.


Tänkvärt!

Vi kvinnor förväntas ha:

Rådjursögon
Smultronläppar
Äppelkinder
Persikohy
Getingmidja
Pianofingrar
Ben som ett föl
Hållning som ett fullblod
Dessutom ska man dofta sommaräng
Äta som en mus
Va trogen som en hund
Vara glad som en lärka
Snabb som en vessla
Spännande som en tiger
och pilsk som en kanin

INTE KONSTIGT MAN E TRÖTT!!!! ;)

Setter utställning i Herrfallet

Idag har vi haft familje utflykt till Arboga och ISF,s utställning i Herrfallet. Vi blev så sugna att träffa alla röda även om vi inte skulle ställa själva. Men vi kom fram till att det var ett optimalt träningstillfälle för Triton innan han själv blir anmäld till utställning. Lite nervösa var vi för hur han skulle tycka att det var med mycket folk och mycket hundar...


Tjejerna shoppade varsin klubb-pin som dom nu ska använda varje gång dom går ut med hundarna så en tatuering kanske vore lättare ;)


MASSA fina röda och trevliga folk! Vi fick bla träffa vår ordförande och även Novas lilla son Freddie Mercury. Han hade blivit SÅÅ stor! Han hade fått fina placeringar men vem hade väntat sig något annat med en så perfekt mamma?!? ;) Hans matte trodde att han kände igen sin mamma Nova. =) Och den tanken är väl mysig. Freddies husse ville ha en bild på Nova uppställd till hans hemsida så jag passade på att knäppa en bild jag med! JAG tycker iaf att hon är världens finaste även om vi fick vissa kommentarer om "trivselvikt" ;)

~Nova~   Med på bilden är Freddie Mercurys matte Pia

Hur gick det för Triton då? Jo han klarade detta träningstillfälle med MVG! Han uppförde sig såå bra och vi är såå stolta över lillkillen. Han tyckte nog att detta var himla skoj tom! Vi får väl se hur han tycker det blir när han själv ska in i ringen nästa gång. Idag var han iaf MKT svartsjuk på att alla de andra fick springa runt inne i en hage medan han fick stå UTANFÖR och titta på! =)


Triton kom på ett kul bus! Att bära iväg vattenskålen!


Nu är vi trötta men nöjda, tyvärr har girlsen blivit ordentligt förkylda och har fått feber under kvällen så imorgon får dom nog ligga nerbäddade. Kellsan börjar oxå verka sjuk så jag har nog att göra imorgon om jag ska försöka hålla tre sjuklingar på gott humör...


SÖT, SÖTARE ,JOJO!!!!

Helgen som gått har vi varit hundvakt till Mysans Amstaff Jojo. Hon är så goo och älskar barn! Hon och Nova är så hemskt lika i sättet. Skiter i det mesta och har en enorm egen vilja!!!

Sötare får man leta efter, jag älskar den här hunden!

Mesta dels låg hon och sov och SNARKADE högre än någon annan hund jag mött!!! Både Jonas och jag vaknade i natt av hennes timmerstockar och det var f*n inte lätt att somna om igen eftersom att gammeltanten bestämt att hon skulle sova på mina ben! =) Men det gör ju inget när det är Snojoj som vill ;)
Men även om man är gammal kan man hitta spännande saker! T ex en ödla!

Hmm sa snojoj, vilken konstig kille...

Mysan! Vi lånar gärna henne igen!!! =) =) =) =) Barnen saknar gammeltanten redan!

torsdag...

På förmiddagen åkte Kellie, Mysan och jag till Örebro och shoppade skor och regnkläder till girlsen. Mkt nöjd över att skorna faktiskt passade trots att dom inte var med och kunde prova dom...
Blev lite annat småplock med. En matstol till Kellsan och lite förvaring.
Kusin T följde med hem och nu har tjejligan bokat in en tjejfest! Middag och dans ska det vara!!! Uj uj uj... Hur ska detta sluta?!?
På kvällen har jag varit hos kusin och tvättat! Så nu har vi ingen tvätt alls kvar! Helt underbart att kunna husera runt bland 4 vanliga maskiner + en jättemaskin! passade på att tvätta Kellies täcken och filtar och tom en massa vinterkläder! Såååå skönt att ha det klart!
Men nu är jag trött i kroppen, mindre skoj... Men imorgon får jag lite vila iaf. Jonas ska vara ledig på fm och vara med på dagis,  så jag kan ta morgonen i min och Kellies takt (snigeltakt mao) eftersom att jag då slipper alla morgonbestyr och lämningar på skola och dagis! Soft!

Fick förresten veta idag att Hundägarskolan anordnar hundpromenader på tisdag fm 10-12 tror jag. Det lät skoj tkr jag! Ska undersöka detta lite. Kan ju vara roligt att få lite promenadsällskap på dagarna och dessutom MASSA träning att promenera i grupp.


En bild från sommaren och värmen som jag saknar så enormt mycket!!!!!!!!!!

TRITON 1ÅR!!!!

Idag fyller lilla pojken ett helt år. Jag tyckte att vi skulle göra något skoj såhär sista kvällen på sommarlovet så vi slog till med kalas med Nova, Smulan och Tjorven som gäster. Dom hade med sig varsitt grisöra fint inslagna i paket! Det bjöds på hundtårta gjord på blodpudding och burkmat dekorerad med korv, banan och grädde! MUMS sa hundarna!
Tyvärr tog batterierna i kameran slut så kalas korten kommer när jag kan lägga in bilderna från mormors kamera.
Tråkigt nog är det inte bara skoj att bli ett år för imorgon eftermiddag bär det av till veterinären för 1 års vaccinationen...

Här är iaf födelsedagsbarnet! =)

Kan man va sötare???
Skulle gissa att Tommy skulle säga ungefär såhär om mig:"Du är så töntig!!!" Hahaha... det har han gjort förut! Men det bjuder vi på! =)


Bilder från kantarell dagen


Kellie, Go & Glad som vanligt!


Mikaela plocka supermycket kantareller!!!



Även Nathalie var intresserad av dyvatten!



Nathalie leker med mormors kamera när vi pausa...



Nova & Triton letar godis!



Detta hade jag plockat när vi hade rast.





Kantareller!!!

Söndagen har mest spenderats i skogen. Hela familjen och mormor och morfar åkte iväg med hundar och ungar för att leta kantareller. Kellie satt supersnällt i bärsele på pappas mage hela tiden. Hon sprattlade så glatt med benen och jollrade och tyckte att det var nog väldans mysigt med en RIKTIG skogspromenad! =) Trött blev hon efteråt iaf...      

 Skogen hade en del att bjuda på:
*Gyttjepölar för hundarna att plaska i (lukta skunk)
*Diverse bajshögar från skogens invånare som hundarna mer än gärna rullade i
*Massa fästingar som gärna ville följa med oss hem (dom tyckte mest om Jonas)
*En halvfull korg och en halvfull ICA-kasse med kantareller

Så nu har vi rensat och förvällt hur länge som helst känns det som. Hundarna är såååå trötta. Dom skötte sig perfekt(förutom rullandet) dom sprang från den ena till den andra och höll koll så att alla var med. Ingen av dom drog iväg åt något håll. Mina röda (främst Nova) har alltid varit "långspringande". Något som jag avskyr för jag får alltid ångest och tror att hon inte ska komma tillbaka eller skada sig eller något. Men efter sina valpar har hon blivit så lugn!
Kompisar som känt henne länge har börjat fråga om det är samma hund. (Och ja, det är det).
Kändes så lugnt och skönt att inte behöva tjata och kalla in henne hela tiden, hon kom frivilligt, OFTA! Så duktig så!
Det är mammas flicka det...

Husses lilla pojk blir 1 år imorgon så då blir det kalas såklar! Tänk att han är så stor redan... Våran lilla pyttebebis... Börjar bli dax för honom att debutera på utställning under hösten men först måste han lägga på sig lite. Han tappade massor i vikt nu under Novas löp då han matvägrade... hmm...
Har fått möjligheten att få adoptera Novas son men är så kluven... Vill verkligen ha honom för han är ju "mitt barnbarn" men vi bor inte bra, det måste jag ju inse... SKIT!!!
Men jag håller tummarna för att det ska lösa sig. Vi letar ju efter något annat och har man en massa tur så finns lilkillen kvar hos Tommy & Anne när vi lyckats flytta... Är det meningen att han ska bo med oss så löser det sig annars är han ämnad för någon annan...

På kvällen har Mikaela varit runt till vänner och bekanta med sin WWF katalog. Hon säljer för första gången i år och hon är jätteduktig!!! Riktigt ihärdig och fixar det mesta helt själv. Det fanns ju väldigt mycket fina premier att kämpa för. Hon har siktat in sig på en laptop på nivå 8. Trodde först att de var omöjligt men hon har faktiskt lyckats ta sig upp på nivå 6 över helgen så jag börjar faktiskt tro att hon kommer att lyckas! (TACK alla ni som handlat och hjälpt både Mikan och pandorna!)  Finns ju en hel del fint i katalogen. Jag har beställt en svampkniv och en svampkasse till nästa års utflykter. =)

Blev en himla massa text i detta inlägg men kroppen säger ifrån så bilderna kommer imorgon istället. Nu ska jag bädda ner mig och titta på "hemsökta hus" till jag somnar. Natt natt!



Detta köpte vi...


Lite nytt inför hösten..
Fick även med döskalletofflorna som Nathalie fick av Helena & William, dom ska hon ha på dagis för deras golv är så kalla! Tjejerna är supersugna att testa sina nya saker men jag försöker hålla lite på dom...


Dom här fick dom samma dag men har faktiskt fått börja att använda lite vilket tyvärr resulterade i ömma små skavsår...

Har tagit tag i verkligheten nu och ringt och meddelat lite tider osv till dagis...
Tänk att en sommar går så fort...

Vilken snäll kusin!!!

Min kusin är så pysslig, hade lovat att köra henne till Örebro för att hämta en tvättmaskin idag så på eftermiddagen åkte stora girlsen till mormor och kusin, Kellie och jag åkte på shoppingrunda.
Kusinen försvann dock vid bankomaten och dök sen upp med en ros och en chokladask som tack för att jag kört henne!!!
Gulligt, lr hur?!?!


Fin =)  =)  =) Fin

Den här dikten fick jag på ett kort på min födelsedag av kusinen men den passa nu me...

En kusin

När syskon får familjer
är glädjen särskilt stor
när bror har blivit far
och en syster blivit mor.

En kusin är inget syskon
men ändå näst intill.
För man får varann för livet
men träffas när man vill.

Kusinbanden är starka
fast man lever helt isär.
Och kanske blir man lika
av de gener som man bär.

En släkt är som en väv
- och kusiner extra garn.
Och väven blir än större
när även de får barn.

Jag älskar den dikten och tittar på den dagligen där den sitter uppsatt i köket. Tror att jag tycker extra mycket om den för att den verkligen stämmer in så bra på oss!
För ett antal år sedan bodde jag hos kusinen en period och vi hade sjukt roligt trots att det var TRÅNGT och slitigt mellanåt!!! Jag skulle faktiskt inte vilja ha det ogjort.
Är det inte skönt att ha någon man kan ringa NÄRSOMHELST hur ofta som helst eller å andra sidan inte prata med på dagar lr veckor och sen kunna plocka upp på samma ställe man slutade sist?!
Tack för att du finns gums...

Shopping inför höstterminen

Nu har vi köpt gympadojjor och "finskor" inför hösten. Nya skol- och dagisväskor och några par nya leggings har det oxå blivit. Mikaela behöver även en ny höst jacka men det får vi kika på en annan dag för vi kom iväg så sent.
Ombyggnaden av Marieberg Köpcentrum gör ju att man inte hittar ngot heller! Helt vilse bland de nya butikerna men det är kul att kolla runt! Var ju hur mkt rea som helst nu så om man haft massa tid och pengar så kunde det blivit MASSA skojiga prylar;)
Men nu är det viktigaste klart iaf... Så få dagar kvar!
Är lite orolig för hur det ska bli på dagis för Nathalie. Dom skulle omorganisera barngrupperna och byta hemvist mm inför hösten. När dom berättade om det nya lät det väldigt rörigt och det verkade bli mycket barn på lite personal och liten yta!!!
Men vi får väl se hur det blir i praktiken...
Är ju trots allt bara ett år kvar för henne men ett år är ju ganska lång tid om det inte funkar... Kanske bara är jag som är hönsig?

Roligt!

Fick en påminnelse från Gratisbio om mina intjänade poäng nyss. Måste fundera lite vad jag vill ha bara... Vad hade ni valt? Länk till sidan finner du HÄR !

Utkast: Det har ...

Det har faktiskt vart lite synd om mig idag, blev getingstucken på benet innan jag ens klivit upp!!! Då var jag faktiskt himla ynk... Tur i oturen att odjuret stack mig och inte Kellie som låg bredvid... Var nog flera år sen sist, kom inte ihåg att det gjorde så jäkla ont!

Dagen fortsatte helt perfekt, stod i hallen med ungarna påklädda och hundarna kopplade när jag inser att Jonas hade mina nycklar sist och dom finns ingenstans! När jag ringer han kommer han på att dom ligger i bilen som står här hemma, men den är låst och han har andra nyckeln me sig... Snäll som han är åkte han hem och tog ut dom till mig. Hade ingen större lust att lämna olåst efter gårdagens besök...

Sen började min nya telefon krångla så med jämna mellanrum hör jag inte den jag pratar med... Skoj, har inte haft den en månad ens...

Kvällen blev iaf bättre, vann en tradera auktion på ett skrivbord till Natha för 1 kr!!! =) hahaha... Blev dessutom bjudna till Farmor på kvällsmat. Det är inte tokigt! Blev bestämt att fikat efter Kellies dop blir hemma hos henne då hon har mycket bättre plats än oss. Hon skulle baka bullar oxå, MUMS! Vi gillar farmors bullar!!! =) Så nu kan jag ta tag i inbjudningskorten och försöka få iväg dom nästa vecka... Konstigt att det är så himlans lätt att skjuta upp allt... :/


Lite bilder från helgen


Utsikt från Finnsjöstrand (Larsmäss)


Girlsen och kusin T


Kells och mormor har massa koppel att hålla ordning på...

Nu ska Kellie bada och sen ska vi åka en snabbis till farmor och käka kvällsmat.

ME & I + Tävling

På lördag ska jag ha Me & I visning här hemma. Har bjudit in en massa folk men många jobbade och många har inte svarat alls så vi får väl hoppas att det kommer några iaf...
Höstens kläder ska släppas idag så jag skyndade mig in på hemsidan för att se dom men nu stod det att dom släpps under dagen så håll utkik... Suck... Vill ju se NU!!!

Funderar även på att ha någon slags utlottning eller tävling här på bloggen. Ideer, någon?

Sånt som gör en glad...

Mamma Jessica [Vardag, design, tävlingar, mkt mer]   om Ett försenat Tisdagstema!:
Det är som sagt första intrycket som gör det :)
Dock är det en riktigt riktigt bra blogg, så läser jag oavsett hur den ser ut :)
07 Augusti, 00:02

Fick den här kommentaren för några dagar sedan men den gör mig fortfarande glad så den var tvungen att få ett eget inlägg! =)
Eftersom att jag gillar Jessicas blogg oxå så lägger jag in en länk här nedanför till höger, missa inte det, om någon missat hennes blogg=)
Sen är det nog sovdax...

Oönskat besök

Ringde på dörren här förut. Tjejerna studsade ut och öppnade. Utanför står en dyblöt karl i 40års åldern med uppknäppta jeans och trasig skjorta och undrar om dom har någon pappa hemma!!! När jag kom ut och frågade vad han ville så sa han att han ville komma in och låna en bok, vilken som helst. Drog igen dörren och låste ganska snabbt!!!
Blev ganska skakis kan jag tillägga!
Så from med nu kommer dörren garanterat att vara låst dygnet runt! Vill INTE ha något mer besök av honom!!!

Mer kalasande...

Kusin Helena och hennes son William kom hit på förmiddagen för att fira Nathalie. Så barnen har lekt och Helena och jag hinkat i oss MASSA kaffe, som vanligt! Har inte sett Billen på jättelänge och han hade blivit såå stor! Men nu kommer det inte dröja så länge till nästa gång för han fyller år nästa helg så då blir det kalas hos dom istället!

Men nu är det slut på kalas för den här veckan iaf! Börjar va lite trött på tårta och fika... urk...

Lördagens äventyr

Idag har vi varit på Larsmäss i Järnboås. En hantverksmarknad med gamla anor. ALLT på Larsmäss är tradition. Började med att titta på Ove Hoffners dockteater och fortsatte sen med fika vid sjön, alltid en "Järnboåsare" och en HELT färsk munk, tillverkad på plats. Järnboåsare är en sorts macka som vi bara käkar vid detta tillfälle. Kollade runt lite bland försäljarna och pratade med släkt och vänner.
Klockan 15 var det dax för uppträdande på scenen, i år Svenne Rubins. Vi hade hundarna med oss så jag, mormor och barnen satt vid vattnet med dom för att slippa värsta ljudet och röran. Men tjejerna och hundarna var nog ärligt talat mer I vattnet än VID... =)  Men Jonas, morfar och syster med make lvar framme och lyssnade.
Köpte som vanligt lite marknadsgodis vid utgånngen och knallade iväg till mormor och morfars stuga. Perfekt med gångavstånd!!! Mer fika och sen lite 4-hjulings åkning för barnen. Dom blir bara säkrare och säkrare.
Hoppas att vi hinner en sväng imorgon med.
Enda nackdelen med att vara där är alla fästingar! Man har att göra när man kommer hem och får gå igenom hundarna men dom njuter ju så av att få springa helt fritt över gärden och genom skogen...
Vi mötte faktiskt en liten setter valp på Larsmäss! Den var 4 månader tror jag! Sååå söt såklart!

Har lite bilder från dagen men min nacke och rygg tokpaja alldeles nyss av allt knallande med vagn så jag ligger upp-pallad med kuddar runt mig och datorn på magen så dom får vänta lite! Tur att jag har Jonas som vet hur jag blir, han kom nyss och lyfte upp mig ur soffan för det fixade jag inte själv... SKITNACKE! Någon som har en reserv till salu??? ;) Vill GÄRNA ha en ny!!!
Det ska jag önska mig i jul.

Vrider mig av skratt!!!

Vilket kalas!!! Nathalie fick massa fina paket! Bla TV, kontantkort till telefonen, hoppboll, fin bok med skiva, smycken, pengar, skriv och ritsaker mm mm mm! Hon är såå nöjd!!! Med paket från morgon till kväll!





Efter ett tag försvann farbror Stefan (numer kallad Snövit) och vi hörde hur tjejerna kiknade av skratt. Efter en stund fick vi se varför...

Tjejligan hade klätt ut honom!!! hahahaha... Vad gör man inte för barnen?!?! =)

När Snövit fått nog lyckades dom få med kusin E som även hon fick en make over såhär inför fredagskvällen!
MYCKET modigt av henne tycker iaf jag!



Kellie tyckte att dom såg lite läskiga ut!!!



Eller för att citera farbror Snövit: "-OJ!!!"


Men TACK allihop för ett himla skojigt kalas!  =)

Lugnet före stormen..

Dagen har försvunnit på en halv sekund känns det som... Som vanligt går det aldrig som man tänkt sig. Varinne och kika till marsvinen och gulla med marsvins bebisarna i morse, då var allt oki. Kom in 20-30 minuter senare med mat till dom men då var mamma Troll konstig och vinglade när hon gick och såg inte alls bra ut. Ringde Jonas en snabbis och gick sen tillbaka in men då låg hon död på golvet. Jag gissar på en hjärnblödning eller nå... Tur att bebisarna är 3 veckor iaf och att dom lever i flock tillsammans med mamma Sing och hennes 1½ veckors bebis. Hoppas hon tar dom till sig...
Jag är ju lite blödig med döda djur så Nicklas var snäll och kom hit och bäddade ner henne i en liten låda så nu har vi varit hos mormor och morfar och haft begravning på stumpans födelsedag!!!

Har snabbstädat det värsta på rekordtid och nu sitter jag här och kikar en stund och Nathalie kollar OS-invigningen medans pappa J och Mikis handlar kebab. Liten sover middag och vilar upp sig inför kalaset som ska börja om 50 minuter... Blir att kasta i sig maten innan det börjar komma folk!

Fortsättning följer ikväll...

Trixande och pysslande

Dagen har i stort sett gått åt till att ordna inför Nathalies 5 års kalas imorgon. Just nu har jag tagit kombinerad kaffe och Triton paus. Livet är alldeles för förvirrande om man heter Triton, är hela 1 år och bor ihop med en löptik!!! Så nu har vi tröststund i soffan när våran pyttelilla setterpojke ligger i knä och berättar vad han har på hjärtat just nu... Och inte nog med att Nova finns här så precis utom räckhåll så har även vårt hem invarderats av skitäckliga ballonger!!!! Dom var väldans snuskiga tyckte lilla herrn. =)

Just ja, vi har bytt bil idag!!! Min välinkörda 855a fick flytta hemifrån och göra plats för en riktig 7-sitsig familjeracer! Det var bara att inse att vi var i desperat behov av mer plats i bilen. Det är inte särskilt skoj att alltid åka i två bilar för att få med ungar, hundar, vagn och packning... För man vill ju inte ragga runt med packningen på TAKET?!? Lr??? =) =) =) =) =)  Har en himla fin bild som skulle kunna illustrera detta inlägg men jag känner på mig att Kusin E stryper sin knasmoster då!!! hahahahahahahahaha....  (och ja, knasmoster har jag fått vara sen kusin E var väldigt liten och bestämt hävdade att hon var ingen knasmoster för det var ju jag som var mostern och därmed knasmoster!!!)

Nu är det 6½ timmar kvar tills lilla skruttan är precis 5 år. Så för 5 år sen var jag INTE så kaxig, då hade jag ONT!!!!
Fast så här i efterhand så kan man ju säga att det var en himla tur för jag tjatade mig till EDA tidigare än dom ville sätta den och tack vare skalpelektroden upptäcktes att liten hade mycket svaga hjärtljud så det blev storlarm och mängder med personal... Ryser när man tänker på alla OM och MEN! Fast allt löste sig till det bästa och idag har vi ju tre alldeles perfekta tjejer! Hmm nu blir man ju nästan sentimental;)


Min nyfikna lilla linslus!!!!

GRATIS ÄR ALLTID BÄST!!! =)

Missa inte detta! Klicka HÄR

Ett försenat Tisdagstema!


SyskonKÄRLEK!!!

Race & Kantareller

Åkte ut till föräldrarnas stuga vid lunch. Girlsen (mest mikis) körde 4-hjuling typ hela eftermiddagen och kvällen. Nattisen satt framför morfar på hans stora 4-hjuling och skötte tutan... Dom tog flera långturer, först själva sen fick mormor och jag följa med en runda och leta svamp. Vi gick medans dom andra åkte! Ganska orättvist! =)      Liten mös och sov i sin vagn hela vägen! Lite kantareller blev det men inga mängder direkt.
När det var dax för sista rundan så åkte jag med morfar och passa på att fota Mikaela.


Mammas coola brud!


Så efter 5-6 timmars körning har prinsessan somnat ganska ovaggat!! =) Lr det gjorde dom allihop faktiskt. Man blir trött av att vara i skogen och greja. Ska kolla ett par saker och sen dyka i badet. Om jag finner det jag söker så återkommer jag senare!

Just ja! Skrev ju tidigare idag att jag skulle ut i skogen och testa nya vagnen... Hmm... Kan väl säga att det gick sådär... Mormor körde HELA vägen så jag fick bära brudarnas svampkorgar... Men en vacker dag så får jag nog testa den jag med... Ha ha ha ha ha...


Början på slutet

Nu börjar sommarlovet att närma sig sitt slut. Bara ett par veckor kvar och som vanligt har det gått alldeles för snabbt! Vi har inte hunnit göra hälften av allt vi ville. Något vi däremot haft den här sommaren är tid att vara tillsammans. Långa frukostar, pyssel, bad och lek och det känns riktigt bra!
Men Mikan börjar verkligen att längta efter skolan och kompisarna nu. Lite pirrigt att börja ettan och därmed skolan PÅ RIKTIGT!!! Som den hönsmamman jag är så ser jag som vanligt inte fram emot höstterminen. Jag vill helst ha barnen nära och själv hålla koll på mina barn. Har jättesvårt att släppa ansvaret till någon annan! Det är ju MINA  små små barn!!!

På tal om barn så såg jag en familj på Oprah igår som hade tvillingar på 7 år och sexlingar på 3 år!!! Helt fantastiskt hur man kan anpassa sig efter sin situation. Det låter ju helt omöjligt att organisera det företag det innebär med en storfamilj men man klarar det nog när man väl är i den situationen.
När man tänker efter är vi ju egentligen en ganska stor familj vi med. 5 barn mellan 13 år och 5½ månad. Sorgligt nog träffar vi Storebror och Storasyster alltför sällan. Men dom räknas ju ändå med och vi pratar om dom varje dag.
Men vi saknar er såå mycket S&L!!!!

Vi har blivit med trehjuling föresten. Har alltid varit helt emot 3-hjuliga barnvagnar men efter att ha kollat mer och mer på dom, testat ett antal i butik och dessutom fått ett utlåtande på systers gamla Quinny så slog vi till på en.
Kellie älskade den från första stund och den verkar lätt att köra. Jonas och jag har inte riktigt hunnit testa den än för att den är så lättkörd att syrrorna kör den VARJE gång vi går ut!  Den blir dessutom minimal när man fäller ihop den vilket är ett stort + om man har flera barn och hundar som ska få plats.
Men vi får väl se om vi gillar den i längden, just nu bor den här på prov. Ska testköra den i skogen idag.
Har ju fortfarande ett par andra modeller som jag kikat på som lockar... Kanske blir en till...

Vilken tjej!

Idag har lilla skruttan gjort MASSA bra grejor! På förmiddagen var "tant Mysan" här och lekte medan Jonas och stora tjejerna var borta. Kellie skrattade så hon kiknade! Tant Mysan var SÅÅ rolig!!!
Hon kom även på hur gåstolen funkar så nu tar hon sig fram här hemma! Min LILLA bebis!!! Helt otrolit hur snabbt dom lär sig, konstigt att man blir lika förvånad och fascinerad varje gång!!!
Nu på kvällen chockade hon oss IGEN när hon för första gången somnade helt själv i sin egen säng! UTAN ATT GRÅTA ALLS!!! Hon låg och mös lite med sin gos (snuttefilten) sen somna hon! Det har visserligen inte varit något bekymmer innan heller för då har hon legat brevid någon av oss i vår säng och somnat. Sen har vi bara lyft över henne till hennes egen säng. Men att somna i sin säng är ju JÄTTESTORT! Blir så stolt!

Annat som hänt idag är att vi byggt en stor lekplats till marsvinsbebisarna. Där har dom jättekul och kan springa och busa och upptäcka världen! Dom är sjukt söta dom små liven.
På hundfronten börjar det bli mer eller mindre kaos nu för Nova har börjat löpa... Till saken hör ju att hon tidigare inte alls löpt efter någon ordning och vi trodde att hon kanske inte ens skulle löpa igen. Men det gjorde hon såklart nu när hon bor med Triton!!! Men men vad gör det om hundra år...
Vi får göra tillfälliga lösningar med kompostgaller och stenkoll på dörrar. Hoppas att Jonas hamnar på nåt jobb nästa vecka där Triton kan följa med så han kan rensa sin nos från löptikslukt några timmar om dagen!!!

Nu ska jag sätta mig och leta efter ny vagn till Kellie liten. Funderar över lite olika modeller. Vi har kollat lite på bl a Quinny Freestyle XL, Emmaljunga Cangaroo, Emmaljunga Cerox och Baby Travel Jogger. Men det är ju såå svårt att bestämma sig... Jag hade jättebrakoll på modeller, egenskaper osv när dom stora tjejerna var små men nu har jag noll koll känns det som. Finns ju massor att välja på!

RSS 2.0