Viktkoll, tandborste och kluddinvasion

Igår gjorde vi något annorlunda, kusinens son hade gjort ett litet hitt-på... Han tyckte att tv,n var för högljud så han uppfann egna öronproppar.... Av kludd... Den ena kom ut men INTE den andra! Så i söndags satt som på akuten men fick inte bort den så igår körde jag dom till öronmottagningen dit dom fått remiss... Men den kom inte ut då heller så nu blev de örondroppar till på torsdag och ett nytt försök... Så hans mamma har redan förberett och köpt öronproppar till han att ha i framtiden... =) =) =) Barn....=) =) =)

I eftermiddag är det dax för en viktkoll på Kellie. Är en månad sen så det ska bli spännande att se vad som hänt sen sist... Vi har lite gissningstävling med mormor och Helena. Alla ligger mellan 7920-8200g så det är rätt tight! Vi får väl se vem som e närmast.

Prinsessan har borstat sin tand för första gången idag. Det gick jättebra, hon tyckte att d va rätt kul! Hoppas att hon får lika fina tänder som sina systrar! Dom får jättemycket beröm för sina fina tänder vid varje kontroll.

Kan själv...

För stackars Jonas går det inte riktigt lika bra. Penicilinet biter inte på hans infektion så igår fick han en ny sort och kommer att opereras inom 1-2 veckor... Han är ingen sjukhus- eller medicin människa... Han fick tom alvedon på recept eftersom att han inte e van att käka medicin. Så nu e han rätt nervös. Men det blir säkert bra när det väl e över...

Nu ska jag försöka få något gjort!
Ha en underbar dag!

Söndag

Nu är höstens bytardagar över. Det är faktiskt kul även om d kommer surt efter... Men det är ju tradition. Jag tror att detta var min 15:e eller 16:e bytardags helg. Det är skoj att träffa folk som man i stort sett bara pratar med just denna helg! Har inte sovit särskilt bra pga värk men nu är jag preppad me Voltaren Gel på händer, fötter, axlar och nacke... Hittade en del bra saker som t ex en stor fönsterspegel för 70:-, skridskor till Mikan för 25:-, Lap Top väska för 20:-, lite kläder och lite leksaker. På leksaksrummet hittade jag bla en jättefräsch rosa BRIO lära gå vagn för 80:-! Den ska Kellie få i julklapp! Köpte ett spel oxå till tjejerna Twister, dom tyckte att det var jättekul och spela flera gånger igår kväll och håller redan på att packa upp det igen!!!

Nu ska vi käka lite frulle och sen ska Mikaela på sin bugg kurs, idag ska förhoppningsvis hennes farbror Stefan följa med. Han är superbra och har dansa MASSOR och även tävlat en del. Hoppas hon har lite av hans taktkänsla =)
Mikaela tycker att det är lite häftigt att få bjuda med honom på något som dom båda kan men som Jonas och jag inte har koll på för fem öre... Vi är båda helt okunniga vad det gäller dans tyvärr...

Listor lappar å nålar!

Har för en gångs skull nästan märkt färdigt ALLT inför bytardagarna i tid! Brukar i vanliga fall sitta sista natten plus hela fredagen och märka alla prylar... Inge skoj...
Grabbarna bus har varit här medans mamma K var på danskursen. Funka kanon förutom att Nattis var trött och blev gnällig men jag tror dom hade skoj på d stora hela.

Stackars Jonas är hemma med en kraftig infektion i käken. Han har feber och kan inte öppna munnen mer en max en cm!!! Så han lever på soppa nu... Har iaf börjat me en penicilinkur igår så d borde väl vända under helgen hoppas jag!

Stumpan är en envis liten krabat, hon har ju oavbrutet testat ljud för att få fram ord och i lördags kom första "MAMMA" =) SÅÅÅ stolt!!! Så nu använder hon det så fort jag lämnar rummet!
Hon är inne i en period där hon absolut inte gillar om man försvinner ur hennes synfält och helst av allt ska hon bäras HELA tiden... Ska hon ligga på golvet ska man sitta brevid henne och prata och sjunga utan avbrott!

Kells testade sina nya fina overall me bamse på idag, blev såå ledsen för hon har växt ur den... :/
Köpte den ju på slutet av den period hon inte växte särskilt bra och fortfarande hade 50/56 . Overallen är strl 62 men den kommer inte funka i vinter utan behövs nog en 74 iaf... Trist för den va så fin...

Imorgon ska jag hjälpa till att fixa mams lilla Tjorv inför utställningen på lördag... Så jag lär va skapligt mosig i rygg oc nacke på lördag em... Usch, fasar redan men men...

Fy va dålig ja varit att uppdatera me bilder här på  slutet... får nog leta på något nu...................................................................................................................................................................................................................................
.................................................................................


Min sötis!!!!!

Städa städa städa...

Nu har vi snart städat klart här hemma... Drygt som bara den då jag helst skulle vilja bädda ner mig i sängen! Ska visa lägenheten imorgon eftermiddag och de ligger inte i mitt intresse alls... Vi kommer bo kvar uppsägningstiden ut och jag tycker att det är jätteotrevligt att ha in en massa folk som ska gå runt i vårt hem och undersöka och anmärka på allt!!!
Hyresvärden ville först gå in med huvudnyckel och visa den vid ett tidigare tillfälle när vi inte ens var hemma men det vägrar jag! Skulle ni vilja ha främmande folk hemma när ni inte är där?
Hoppas att dom som kollar imorgon vill ha den så slipper vi visa fler, har vi otur så blir det ett antal visningar till... Någon som vet hur mycket man är skyldig att ställa upp och visa en hyreslägenhet???

Har iaf käka god mat, kycklingpaj och surfat runt och kollat efter nya soffor till flytten... Gillar Ektorp i en beige färg och Mysinge och några till...

Studiedags måndag

Hade glömt att tjejerna hade studiedag så klockan ringde som vanligt i morse men lyckades somna om en stund. Kellie har Vagga, Gunga, Gå på måndagar så stora tjejerna följde med dit. Tur att vår grupp har pyttelite deltagare när det är såna här dagar. Kellies kompis hade med sig sin storebror så det var full fart idag! =)
Känns som om helgen bara försvann i 180! Dop på lördagen och Mikaelas buggkurs och morfars kalas på söndagen. Han fick presentkort på Go Kart åkning med sina svärsöner och ett barnbarn! Det kommer att bli krig och blodigt allvar! hahaha...
Nu ska jag ringa syster och se hur magen mår =)

Kellies dop!


På väg in i Järnboås Kyrka

Kellie var super duktig och tyckte att det här var jätteskoj! En lång klänning som prassla lite när man sprattlade med benen och ALLAS uppmärksamhet var ju bara toppen!!!! Allt blev mysigt och dopet inleddes med Björnbröder låten "Jag är på väg nu..." Kellie e vår lilla Koda =)
Det blev bön av farmor, dikter av mormor och gudmor. Syrrorna och kusin T sjöng "Det vackraste" av Cecilia Vennersten.
Efteråt blev det fika hemma hos farmor som bakat MASSA gott, mormor & morfar hade med sig rosa goda doptårtor.
Tjejerna ville vara delaktiga i själva dopet så mkt som möjligt så Nathalie ringde i kyrkklockorna och Mikaela torkade Kellies huvud. (Hon passade även på att torka hennes näsa!!! hahaha...)
Kellie fick även en hel massa fina presenter som vi faktiskt redan packat ner i en låda inför flytten. Känns bättre att låta det mesta stanna i sina förpackningar och få ta upp dom i huset istället. Kläder och leksaker fick hon förstås behålla framme!

"Det vackraste"
 Så otroligt duktiga tjejer!!!! Det märktes verkligen att ni tränat MYCKET!


Vi är alla mycket nöjda med dagen som blev toppen tack vare er alla som var med på litens dop. Trötta men nöjda skulle man väl kunna säga, Kellie liten sover, Natha myser i soffan, Mikan sover hos kusin T och Jonas och jag ska fixa Tacos och sen blir det nog att göra som Nathalie för oss med och kolla Svensson Svensson så småningom!

En dag kvar till dopet...

Imorgon är det Kellies dop och jag börjar bli lite nervös för om familjen står på benen då... Kellie själv är snorig men har tack och lov ingen feber däremot håller en tand på att bryta igenom... Tjejerna är nästan helt bra från sina förkylningar. Jonas börjar bli  förkyld igen och jag har ledvärk, därför jag är vaken nu!!! Fick gå upp och smörja med Voltaren Gel så nu hoppas jag att den verkar så pass snabbt och bra att jag hinner lägga mig och sova någon timma till snart!

Var iaf iväg igår och köpte kläder till dopet för oss som inte ska ha lång vit klänning! Dyrt med kläder!!! Usch... Men men tjejerna fick varsin ny tunika. Dom passa jättebra i dom. 
På kvällen gick jag och tjejerna med Helena å William och handlade lite på LPM. Kompisarna R&R kom dit och mötte oss och följde med hem och lekte och käka middag.

NU ska jag försöka sova en stund så att jag orkar med dagen...

Dopklänningen!

Kom på att Kellie testat sin dopklänning! Den syddes av min mamma till Mikaelas dop och har såklart även använts av Nathalie! Hoppas att den kommer va lika fin och uppskattad när deras ev barn en dag ska döpas...



Lilla gräddbakelsen!!!



 

MKT kaffe och en bebis =)

GRATTIS GRATTIS till syster m familj som varit på ul och sett sin lill*! Spännande!!!! Har ni bestämt er för extra utrustning??? =)

Har idag varit hos kusinen och druckit en hel massa kaffe. Sen käka vi kvällsmat där, jättemysigt! Nu blir det duschen å sen sängen TIDIGT för en gångs skull!!!

Stora bakdagen och Nathalie hos tandläkaren!

Mysan var baksugen igår morse så hon och pinschern kom farande på moppen för storbak här! Och det blev en hel del!!!
Vi bakade mormors limpor, rosenbröd och kanelbullar!!! Det luktade nybakt i hela trappuppgången här!

Halvvägs genom baket =)

Lilla Stella hade oxå skoj, Triton är numer väldigt kär i henne! Han är dock inte ensam att slåss om hennes uppmärksamhet... Girlsen tycker oxå att hon är såå mysig!

Söt va?!

Mikaela och Stella myser i soffan...

På kvällen blev det långpromenad med mormor, stackars Triton hade det inte lätt, Tjorven löper... Han var inte en rolig promenadkompis :/ hmm...

Nu har jag precis varit med Nathalie hos tandläkaren på kontroll. Det gick kanonbra. Hon var så duktig så... Hennes tänder var i perfekt skick så nu behöver hon inte visa upp dom på 2 år!  Måste dock vara uppmärksamma eftersom att hon redan fått sina 6-års tänder!!! Hennes små framtänder i underkäken sitter redan löst så dom kommer hon snart att tappa. Det ska bli spännande eftersom att hon alltid saknat en mjölktand där, hoppas ju verkligen att det finns ett anlag till vuxentand under ändå!

Nu ska vi ta en sväng ut på byn och gå till banken och fixa och dona lite.

Grattis =) =) =) =) =)


Då det varit "officiellt" ett litet tag nu att syster med make ska få en liten bebis i februari så tänkte jag passa på att säga GRATTIS GRATTIS GRATTIS till er alla!!!!
Med tanke på tjejligan så blev det en rosa liten bebis, är svårt att tänka sig att det skulle kunna bli något annat;) men om hon är en han så lovar jag att kompensera det så han inte blir ledsen och skriker! ;)

Jag tycker att de är sååå spännande!





Jag är så kär i Anne Geddes bilder! Sååå söt!

Första lådan packad!

Nu är vi alltså på väg. Har inte riktigt fattat det fören nu när Jonas röjde ur förrådet och kasta lite skräp och jag började packa lite gardiner och annat småplock som ändå inte ska användas innan vi kommit till huset.

Dagen började dock i ganska lugnt tempo för vissa...
Vi vakna av att vi hade alla barn i sängen så Jonas fick lägga sig i soffan! Kellsan låg bredvid mig, Mikan låg i fotändan och Natha låg tvärsöver allihop... Vilka mått ska man ha på sängen 420X420??? ;)

Men nu har vi iaf börjat....


Kan inte riktigt tro att det är sant ännu bara... Vi ska verkligen få en gård att va på och 6 rum och JÄTTEkök!
Ser verkligen fram emot julen för då är vi på plats och får pynta både inne och ute! Känns mysigt att se fram emot medan regnet smattrar mot fönstren...

Snart ska vi bege oss till Helena och William och käka mat och lämna girlsen. Dom ska på pyjamasparty där så det blir bara Jonas, Kellie och jag hemma ikväll... Annorlunda!

Början på helgen...

Ännu en vecka är över och rutiner på skola och dagis börjar så smått flyta på igen. I tisdags var det föräldrarmöte på fritids och nästa tisdag är det föräldrarmöte i skolan så nu börjas det...
Igår hade vi girlsens jämnåriga killkompisar här på kvällen medan deras mamma var på danskurs. Jättekul! Dom fyra funkar bara helt perfekt ihop! Vi gjorde "fin" middag, stuvade makaroner och stekt falukorv!!! hahaha... Gott var det och det blev faktiskt himla mysigt med levande ljus och barnen fick dricka mjölk ur vinglas! R&R hade med sig glass oxå så det blev till och med efterrätt!!! MYSIGT!!!

Idag har jag och Kellie först käka frukost med mormor och sen sprungit i affärer och fikat med Kusin H. När girlsen och Jonas kom hem så vände dom mer eller mindre direkt och åkte till garaget och mormor. Mikaela skulle till mormors moster och sälja saker ur WWF-katalogen. Hon är redan uppe i drygt 5800kr! Helt sjukt duktigt tycker jag! Typ 1200kr kvar bara till hennes mål, en laptop! Det tror jag att hon fixar faktiskt.
Hon gav sig även in på jultidningar men dom är lite svårare att sälja eftersom att varenda unge säljer dom. Men lite har det ju blivit iaf...

Nu har kusins, kompis X-kille precis varit här och lämnat av ett gäng flyttlådor vi lånat av kusin. Så nu kan vi sätta igång att börja plocka, sortera och packa. Vi får bli stammisar på återvinningen närmsta lördagarna så vi kan göra oss av med allt skit man samlar på sig.

RSS 2.0