Vildmarksäventyr...


Jag vill ha en egen hundkorg...

Gårdagen började med att grannarnas kor var på rymmen. Jag är väldigt imponerad över att dom var så väluppfostrade. Dom gick hem när dom blev tillsagda!!! Vi fortsatte sen till kusinen för att grilla och tvätta i hennes stora tvättstuga. Mysigt...

Idag har jag veckohandlat på willys och köpt en studsmatta till mamma. Har nyss byggt ihop den så barnen studsar för fullt. Även här i stan verkar det vara wild west känsla. Igår hade man sett en björn i utkanten av stan och idag mötte Nathalie en fjolårs kalv i lekparken!!!

Nu ska det bli gott med lite kaffe innan det är dax för kvällens terränglöpning!!!



Oj oj oj oj oj...

Såklart har vi kommit hem från kattutställningen och vi blev väldigt nöjda. Grevinnan fick bedömningen Ex1 och en superbedöning där allt var exelent och totalt mycket lovande. Visste vi väl... hihihi...  Pappa Prinz blev BIS! Grattis Grattis till Er! Utan att kunna ordningar och titlar så vet jag iaf så mkt som att Prinz har möjlighet till en fin titel som han i kombination med sin Junior Winner titel är ensam Ocicat om! Hoppas Hoppas! Snygg far och dotter kan man säga!

I flyttbestyren känns det lite som att vi är i ett dödläge. vi har möjligheten att flytta till lägenheten redan 1 maj men det hänger ju på att vi blir av med huset... Suck.. Dubbla hyror så länge blir för dyrt!!! Idag ska iaf huset visas och vi håller tummarna för att dom vill ha det och att det blir byte SNABBT!!! Vill bara därifrån nu...

Tjejerna har börjat på terränglöpningen igen, jätteduktiga och en mysig kvällsaktivitet några kvällar framöver. Så om någon timma är det dax att bege sig dit för nästa deltävling.




På kattutställning...

Så var man här då... En helt annan värld som jag inte har koll på alls!!! Har iaf lyckats klä buren, fått i mig frukost och gått ett par varv runt i lokalen... Är i en ishall=iskallt!!! Fryser som fan och är MKT glad över att ha packat ner 2 fleecefiltar! Dom kommer att gå åt idag. En lite udda företeelse på kattutställning är att man absolut inte får åka hem även om ens egen katt är färdig för dagen. Alla ska stanna hela dagen så vi kommer va här ett tag.
Hade förresten lite problem att komma hit i morse, hade fått en vägbeskrivning som inte riktigt stämde så vi blev över en halvtimme försenade... hmm...
Mikan å Natha har redan börjat shoppa... Det blev en leopardprickig mysig korg till missarna. (såklart) Om ca en timme ska först Grevinnans pappa Prinz (stavade jag rätt nu?!) visas upp för domaren sen är det lilla Grevinnans tur! Spännande!!! Så snälla, håll tummarna för oss vid 11!!!

Fortsättning följer...

***** RETRO by TILMA *****

Snyggaste retrobebisen!!! Superglad över att nu äga 2 saker ur Tilma,s exklusiva vår-kollektion!



Tack Tack Moster!!!


Kyligt...




Idag är en kylig dag. Solen skiner men det är inte varmt... Har suttit på trappan en stund och fixat till missarnas iglo som Grevinnan ska ha med sig imorgon.
Känner mig även kylig i sinnet pga en av Mikaelas klasskompisar. Fick på omvägar veta att barnet ifråga hade kalas igår och Mikan verkar vara den enda som inte blev bjuden. Det svider i mamma-hjärtat något så in i helvete. Skulle helst av allt vilja slänga in kärring mamman i en vägg och läsa några sanningens ord för henne. Man ger sig inte på mina barn ostraffat... GRRR... Då kommer lejonmamman fram i flygande fläng... Men men sånt gör ju inte jag men synden straffar sig själv...
Vi lyckades såklart möta några av tjejerna i klassen som var finklädda på väg att köpa presenter igår när vi skulle handla, Mikaela blev ledsen men ville inte visa något. Stackarn... Klart att det känns!
Men nu har dom startat det kalla kriget och det kommer dom förr eller senare att få ångra.

Vi hade iaf en trevlig dag igår, hämtade Kellies vagn och tog sen en provtur ihop med Helena & William ner till stan sen vidare till LP och efter det möbelaffären och sen tillbaka. Alla barn var på bra humör och hade jättekul ihop. Vi avslutade med fredagsmys med Tacogratäng. Den var god men skulle varit dubbelt så stor! haha...

Håller

Buzz Rapport

Har precis lämnat in min senaste rapportering till Buzzador. Vi har testat Apotekets produkt Flux och Flux Junior. Det var en kul kampanj. Jag kommer garanterat fortsätta med Flux.
Har du missat vad Buzzador är klicka HÄR för att läsa mer och ev göra intresseanmälan för kommande kampanjer. Att vara Buzzador är helt och hållet gratis och jag tycker att det är skoj att få testa olika produkter.

Pyssel å plock

Har fortsatt att röja och rensa... Usch vad mkt skräp man faktiskt har överallt. Bara en sån enkel sak som nyckelband och mobilladdare... Massa överallt... men till vad???
Igår kväll var mamma och jag ute på träningsrunda med hundarna. Skrållan är superduktig på inkallning och på att vara lös. Såå skönt...
Har en liten trött tjej här som snart ska få lite mellis och sen vila middag. Tror att jag ska passa på att följa dr order och faktiskt vila jag med!
I eftermiddag ska vi åka till farmor/svärmor och hämta tjejerna. Har plockat ihop alla mina frön. Farmor kan lika gärna få dom eftersom att vi inte kommer ha så mkt användning för dom när vi flyttat.

Väntar dock fortfarande på pengarna från bussgods, att det kan ta sån tid?! Vill ju hämta norpans nya åk NU! Hoppas dom kommer under dagen iaf...*håller en tumme*

Lite bilder från promenaden i måndags...


Kellie får hjälp av Nathalie med balansen...


Nathalie kör sin tvillingvagn med Raggarpojken och Mikaelas bebis...


För i Mikaelas vagn ville Skrållan ligga och vila sina små ben... =)

NU är det vildax! Så ha en fortsatt trevlig dag!

ledig dag

Idag är en riktig lovdag... Vi har haft en liten sovmorgon och sen skrotat runt hemma i lugn och ro. Har tagit första taget med packning. Började i ett av vindsförråden och har lyckats sortera ut en färdig låda, en halvfärdig låda, 2 lådor till tippen, en IKEA påse med babykläder till Tradera och 2 lådor till loppis. Känns väldigt bra att ha kommit igång med rensningen. Denna gången har jag som mål att rensa och organisera ORDENTLIGT, det är ju början på mitt nya liv.

Har planerat att köra EFIT nästa gång, det var länge sen. Nästa datum är på lördag. Tur att det inte var söndag då vi ska på kattutställning. Men ni kommer säkert kunna se förberedelserna inkl kattbad osv =)

Vad tycker ni om min nya blogg då? Och vad tycker ni om mammas nya blogg? (mormor Annie)

Nu ska vi packa klart stora tjejernas prylar medan Kellie sover, dom ska till sin farmor och sova över ikväll.

TACK

Tack Tess för allt jobb du lagt ner på min nya bloggdesign! För tyvärr är det inte jag som lyckats med denna... Men jag vill lära mig så jag ska verkligen försöka!


Dagen idag då... Varit hos dr för femtielfte gången. Problem pga min sjukdom som tyvärr är väldigt ovanlig. EDS, Ehlers Danlos Syndrom heter den. Jävla skit sjukdom skulle jag vilja säga. Har INGA reflexer alls på vänster sida av kroppen upptäcktes idag, spännande...
Ska käka ny medicin ett par veckor och hoppas på att svullnaden inne i ryggen lägger sig istället för att trycka på diverse nerver.
Gjorde iaf ett genombrott idag, dr konstaterade efter 14 år att all min sjukgymnastik jag beordrats varit felaktig och att jag faktiskt haft grund för min åsikt att jag enbart mått sämre av tidigare träningsprogram! Varför? Jo för att dom förut försökt träna upp mer rörlighet när sjukdomen symboliseras av överrörlighet... Haha... Men nu skulle jag iaf få motsatt behandling så det kan ju kanske va en bra idé...

Här hemma upptäckte vi att missarna återigen fångat en mus, va blod på golvet... USCH! Så nu är pappaJ på jakt efter eventuella rester... Mår illa bara jag tänker på det!

Nu ska jag gå in å njuta av min nya bloggdesign! Coooolt.... ;)


Nytt utseende!


Tack för att jag fick leka lite :)
säg till om det är någonting som ska ändras!

Äntligen bilder!!!

Är i stan nu och hoppas på att kunna få in bilderna från mammas dator!



Här är Diva, även kallad Lillmisse!


Och detta är Grevinnan... Världens gosigaste!



Och som jag sagt tidigare... Prickarna smyger sig sakta men säkert in... =)

Missarnas nya säng!


Min gamla IKEA pall som fått en ny outfit... Hihihi...
Blidde mkt coolare såhär!

Sur!

Har äntligen lyckats fånga hela familjens älsklingar på bild! Dom är fantastiskt vackra och skulle vara ännu vackrare om jag kunde lära mig hålla dom som man ska! haha... Tränar...
Tänkte att det Äntligen skulle bli några fina bilder här men det är totalt omöjligt att ladda upp bilderna här ute i vildmarken!!! Åhh vad jag längtar till stan!
Ska ta med mig datorn in så snart som möjligt så att jag kan ladda upp bilder... Blir ju så trist annars...
Men men... ha tålamod! det kommer... precis som min nya bloggdesign =)

Glad Påsk!

Såhär mitt i påskhelgen kan jag nog summera den som hittills väldigt lugn! Långfredagen var vi bjudna till Jonas bror och familj på kalas. Det var trevligt. Fick tyvärr spendera resten av kvällen på akuten men nu är det lite bättre igen.
Påskafton var vi bjudna till mina föräldrar på påsklunch. Satt på deras altan  och softade i värmen. Hann faktiskt även slumra lite på soffan. Välbehövligt å skönt! Jonas bytte till sommardäck så nu är våren här. Idag ska vi nog bara fortsätta vara hemma och ta det lugnt och njuta av vädret.
Har varit ute i stort sett hela dagen!
Imorgon blir det Marieberg en sväng. Mikan vill så gärna se Alcazar som spelar där då. Ska även göra en minishopping inför kattutställningen nästa helg. Behöver 2 skålar som kan hängas upp inne i buren.

Katterna ja... Dom underbara små varelserna! Igår fångade dom 2 möss i köket! Vi har haft bekymmer med dom LÄNGE men vad finns det som inte en Oci fixar?! Grevinnan var såå stolt och det var jag med!
Hon blev dock en aning besviken över att inte få behålla sitt byte som hon så snällt visat upp! Hon och lillmisse fick leverpastej, korv och köttbullar istället som belöning!

Nu väntar lunch ute i solen såklart...

God fortsättning alla!


 


Pinsamt...

Har idag lagt handpenning på Kellies nya vagn... Såå snygg Emmaljunga Scooter! Den är rosa med rutor... Min mamma passade på att skicka med sin lamineringsmaskin som inte funka när vi ändå skulle in till stan.... Något jag sen fick ångra... Lämnade den till butiken där den var köpt och fick vänta någon timme medan dom kollade över den... Väl tillbaka skulle jag få hämta ut den igen med förklaringen att det nog bara varit för tjockt att laminera kartong... Å fan?!  Eller så kunde det varit glitterlimmet på den... hmm... Den snälla säljaren ville dock demonstrera att den nu funkade och koppla glatt in den vid kassan och petade på den varpå det sa PANG!!! Kortis i hela apparaten och säljaren nu garanterat med tinnitus och sitt finger i örat... LITE pinsamt... Resten av min familj OCH syster med familj avlägsnade sig raskt och låtsades tillhöra någon annan... Så där fick man stå och skämmas! Tur det gick bra med han och nu har mor en helt ny apparat.... Behöver jag tillägga att jag INTE kommer lämna in den om den går sönder?!

Nu ska jag tvätta lite och plocka iordning för morgondagen då det ska kläs ut sig... Får heller inte glömma min egen packning för den årliga resan... Fler som ska dit?
Ses på blåkulla ;)

Liten sjukling...

Har en liten sjukling här... Kellsan har en envis feber som inte vill släppa taget... Blir skyhög om å om igen... Hon kämpar tappert på men orkar inte med sig själv riktigt... Väldigt ovanligt med en liten som BARA ska va hos mamma! Mina tjejer har alltid varit pappas flickor mer eller mindre... haha... Men den här lilla damen sitter som ett frimärke på armen! Både mysigt och tungt...

Har iaf precis fyllt mp3n med en massa bra musik till Jonas... Han ville ha något att lyssna på på jobbet, radion funka inte där inne.
Får väl se om han håller med om att det blidde bra musik! ;)

Något som gjort mig väldigt glad sista dygnet är förflyttningen av Annika Östberg Deasy till svenskt fängelse. Det var fan inte en dag för tidigt! Och jag hoppas att hon inte blir kvar där så länge. Man kan inte mena att det är rätt att förlora 28 år av sitt liv pga en annan människas gärningar!
För er som inte läst boken om henne, NI har missat något! Vilket livsöde... Tänk vad lätt att hamna på fel väg och sen inte ha en möjlighet att vända tillbaka! Hoppas verkligen att hennes vändning kommer nu!
Hoppas verkligen att hon redan är i luften när detta skrivs!

Nu blir det natten med hopp om en bättre morgondag...

Uppochner & Framåtillbaka...

Önskar att jag hade varit klurig nog att verkligen kunnat vända texten uppochner! Det hade passat mig just nu...
Dagen började inge skoj men återhämtade sig rätt fort.
Nathalie, Kellie och jag har varit ute på promenad/cykeltur i det fina vårvädret. Blev en sväng i lekparken och efter det blev vi bjudna på korvstroganoff av mormor... Hämtade upp Mikaela och Tilda i skolan och tog sen en längre stund i parken med kusin och William innan vi gick för att kolla på deras nya lägenhet och mätte/stegade lite... Har en ganska bra idé om hur vi ska möblera och så. Tror det kan bli bra med lite god vilja....
Vi fortsatte sen till mormor och hamnade ute i solen där i nån timme eller så. Plötsligt var kl massor och gujanerna (Jonas&Jonas) kom från jobbet. Även syster, Emma & Melwin dök in så det blev släktkalas med kaffe och sen va d typ natten...
Har nu hunnit hem, käka middag och sagt natti natti till tjejerna...
Vill oxå sova men det är så mkt med allt just nu så jag törs inte ens hoppas på en natt med god sömn tyvärr... Men det ska väl kanske bli bättre när syster å Alejandro fått struktur på svart och rött och när även flytten känns inom räckhåll... Men i dagsläget känns det mesta tungt och jag känner mig i många avseenden tillbaks på ruta 1 eller möjligen minus 1...  Det blev en röd siffra där;)
Ne nu ska ja ta en varm dusch och sen krypa ner i soffan. Då brukar man garanterat få sällskap av en kelsjuk oci! Det är iaf lite uppmuntrande!
God natt alla, imorgon är en annan dag...

Krångligt...

Har precis fixat med en fraktsedel för att kunna skicka vår gamla vagn med bussgods till ett nytt hem imorgon.... Fy vad krånglig!!! Dåligt med info och hjälpsidor. Det blir låga betyg för dom! Nu hoppas jag att det ska vara rätt och att allt går som det ska...
Är för övrigt lite besviken. Hade hittat en jättefin Emmaljunga Scooter som jag ville ha men den fanns i Sthlm så dom skulle skicka den till mig. Allt gick jättebra och säljaren verka jättetrevlig men när allt var klart så kom hon på att hon inte kunde skicka den mot efterkrav utan ville ha HELA köpesumman till sitt konto innan hon skickade vagnen för annars hade hon inte råd med frakten... Jag tänker ju inte betala in typ 2000 i förskott för att hon ska kunna betala frakten på 300?!? Så nu e d bara att leta vidare... Hmmm....
Emmaljunga scooter i nån tjejig färg till salu? Någon??? ;)

Har för övrigt precis landat hemma efter en trevlig eftermiddag i systers skog... Vi har promenerat och grillat korv. Barnen har (som vanligt) lekt och haft jätteskoj! Äldsta systerdottern som för övrigt borde utnämnas till världens snällaste och mest fantastiska tonåring bakade kladdkaka (Sååååå god). Så när det började bli kallt gick vi in i värmen och drack kaffe och käka nybakad kladdkaka... Hur bra kan man ha det?!
Hoppas hon kan ha bra inflytande på mina tjejer så att dom oxå blir lika duktiga och trevliga när dom går på högstadiet!

Mmmm 19:21... Snart snart sovdax.... Ska bli skönt!

Med hjälp av Kusinen i Stan...

Fick ett mail av Kusin T med förslag på ny bloggdesign... I LIKE IT... Hahaha.... Passar oss!
 
Så snart kommer ni inte känna igen er här! Hon är ruskigt duktig på sånt här har jag märkt! Ska nog åka och böna och be om en kurs... ;)
Den som kommer älska bloggen mest nu är nog Nathalie vår lilla katt-kvinna... ALLT ska vara prickigt nu! Hon är grymt impad av Helens leopard tapeter, diskbänk mm mm mm...

Idag blir det lugn fm och sen krovgrillning hos syster med familj på em. Mysigt.... Hoppas att solen orkar fram då oxå... Just nu ser det inte så lovande ut men men... Det går väl bra ändå... Lite mer kläder bara så fixar sig det med...

Gårdagen var lugn och skön. Tog en solig promenad med mormor och sen åkte vi upp till farmor på kalas. Huset fullt av gäster trots att det bara var de närmaste. Vad många vi börjar bli!!! Ändå saknades några stycken. Men det är kul med mkt folk. Alla på gott humör och farmor bjöd på mumsiga STORA blandmackor med massa gott på och efter det en massa fika med farmors goda bullar OCH efter det tårta!!! Men tårta orkade ja inte med.... Va mätt efter macka å bulle =)

Nu håller min stora dotter på att sätta på kaffe åt oss här, tänk va mysigt att dom blir större!

Lördagmorgon

God morgon alla... Lördag morgon med strålande sol... Såå skönt! Men fy va trött man kan va! Jonas jobba extra i natt så han kom inte hem fören halv 6 tror jag... STACKARS!
Vi hade ingen lust att sitta i skogen och tråka igår kväll så vi boka middagsdate med Helena och William på pizzan... Det var mysigt. Barnen (inte Kellie hihi) cyklade och man kände verkligen att nu e d vår!

Nu ska här ordnas frukost och sen in till stan för att spola av några lager lera från bilen innan farmors kalas i em.
Idag ska vi lyxa till med marshmallows i O´boyen... Sockerkick?! Nähä!!! ;)


VÅR!

Nu va äntligen våren här med sol och lite värme... Flyttfåglar kommer oxå... Hehe precis som jag, redo att röra mig vidare i livet...
Mycket har hänt och mycket står i antågande att hända.
Har gått från inbiten hundidiot till helt förälskad kattmänniska... Hur kan det bli så??? Känns iaf väldigt bra med tanke på nacke och rygg som mår bättre på det viset.
Till sommaren flyttar vi hem igen till vår gamla gård, ska bli såå skönt, längtar HELA tiden... Detta har 2 orsaker, dels ekonomin som blir MKT bättre där när vi slipper åkandet och hemska elräkningar och dels pga små hemliga oväntade besök av hyresvärden när vi inte är hemma. Något som gett både mig och barnen olustkänslor inför alltihop...
Vad gör man normalt om man möter främmande karlar i sitt badrum?! Usch... Ne tacka vet jag vår lilla stad...
Vår gamla gård har ruskigt dåligt rykte och många säger "Aldrig dit" men vi har bott där i många år och trivs. Enda anledningen till förra flytten var trapporna med bebis och hundar men nu kommer vi längre ner.

Sitter just nu i kusinens kök och dricker kaffe medan bebis sover och Nathalie och kusin röjer i förrådet då även kusinens flyttnerver vaknat... Lustigt nog fick hon en lägenhet i samma trapp som vi!!! Det kommer nog bli bra! Då får jag lite kaffe-sällskap i parken på gården... =)

Snart är det dax att hämta Mikan från skolan och sen ha en snabbdate med deras farmor. Får bli en längre stund imorgon när hon har kalas. Jag har inte varit hemma hos henne sen innan vi flyttade till huset... Fy Skäms!!!
Köpte nyss Kellies favvolåt på Bengans.se. Lady Gaga - Pokerface... Hon får feeling varje gång hon hör den på radio så nu har mamma shoppat den... =) Testade SMS betalning, det var superenkelt.
Jag gillar Bengans eftersom att man kan köpa en låt bara och dessutom lyssna lite först... Snabbt å enkelt... Mmmmm....


Mina Vårtjejer förra veckan

RSS 2.0