Sommarlov...

Just nu har vi verkligen sommarlov! Liten miss i planeringen att Jonas jobbar istället för att ha sin planerade semester men så fick det bli dels pga hans tidigare sjukskrivning och dels pga att det helt enkelt är massor av jobb... Han kan förhoppningsvis ta ett par veckor senare i sommar.

Tjejerna och jag tar dagen som den kommer och testade tidigare i veckan på stadsvandringen för barn här i Nora. Man utgick från turistbyrån utrustade med karta och ledtrådar för att kunna hitta ett antal ord som skulle skirvas in i ett korsord. Efter uppdraget skulle barnen få pris. Det uppskattades! Varsin Nora Glass!!! Mums!

Vi har även hunnit med att baka bullar. Men det måste göras igen så snart som möjligt så Kellie har varit dålig och därför kör laktosfritt just nu och mår bättre av det. Har funderat lite på resultatet av att baka på laktosfritt. Blir det samma sak eller har någon några bra recept på laktosfria saker???

Mikaela hänger i och tränar vidare på sina vattenskidor. Även Nathalie har varit sugen och kuppat lite då vi sagt att hon får vänta till nästa sommar men nu har hon gjort upp med andra att hon ska få prova på på lördag!!! Unge! =)
Mikan finns numer även på Nora Kommuns hemsida, 4 bilder rullar runt och hon är med på en av dom...
Hon har fått  en egen våtdräkt men vi behöver någon till och flytvästar till samtliga flickor. Någon som har några till salu???



Senaste dagarnas projekt har varit framför symaskinen. Jag har sytt en skötväska modell XXL och tjejerna har sytt varisn strandväska. Dom var superduktiga! MKT bättre tålamod än mig! =)


Mikaela sydde den här fina väskan av en gammal duk och dekorerade med scrapbook prylar! Stiligt!


Den här coola väska sydde Nathalie. Den är gjord av en panelgardin med vita döskallar som hon sen målat med textilpennor! Snyggt Natha!

Båda två har haft med sig sina väskor på testrunda till sjön igår kväll och var nöjda med att dom fick i mycket saker i dom och att dom inte gick sönder! =)

Mitt projekt skötväskan blev såhär:



Kraftigt avtorkbart tyg med lite ordning å reda prylar inuti som tvättpåse ficka och hakar för nappar och nycklar...
Mormor och morfar tog den på premiärtur i förrgår kväll när Kellie följde med dom ut och ragga lite medan vi var på grillfest på NVSK. Jag var mkt nöjd med den när den skulle packas och ledigt slukade kläder, blöjor, mat, skor, jackor och tom hennes tjocka Lundmyr täcke!!! Att den sen (mest av en slump) hamnar under fotstödet på vagnen och mao helt ur vägen var riktigt nice!!! Jag är mest rädd för att någon söm inte ska hålla eftersom att den är så stor men men då får vi hem och förstärka den!

Även Ödlorna har det somrigt såklart!

Mikaela matar Oscar med vattenmelon! MUMS sa han!

Vi fick ju hastigt och lustigt ett nytillskott här hemma. Totalt oplanerat och detta trots att jag sagt att nix, aldrig mer efter Novas sjukdom och bortgång...
Men sen ringde telefonen och mammas uppfödare satt i en riktigt otrevlig sits och det var akut så några timmar senare satt jag i bilen på väg till Borlänge för att hämta lilla Märta.
Hon är 6 år och kan inte så mkt om något, hon har mest haft valpar så allt är nytt för henne som att gå i koppel och att bli rumsren... Lite drygt att rumsren träna en 6 år gammal hund men i övrigt är hon såå snäll å go!
Kan ha henne lös på promenader och hon är lugn...


Shih Tzu såklart...

Nä nu ska vi hitta på något att göra, eller ska vi kanske bara mysa ner oss med glass i soffan???
Vem vet!

Kommentarer
Postat av: yvonne

Går jättebra bra att baka bullar på vatten och laktosfritt margarin. Vet med erfarehet eftersom Nathlie var allergisk. Var en stor omställning när vi skulle lägga om kosten men det fungerade riktigt bra.Tex oboy gör du själv på kakao och laktosfri mjölk.Tofu glassen är faktiskt riktigt god, köpte några tofu glasspinnar på Hälsokosten och kommer ihåg att de var såååå goda.Idag finns mkt som är laktosfritt.Är hon känslig mot äpplen också? Brukar hänga ihop.Lycka till. // Yvonne

2009-07-17 @ 11:29:51
Postat av: Jenny

Tack Yvonne! Alltid bra med tips! tofuglassen testa hon igår och den funka bra! Äpplen vet jag inte riktigt, hon är ju inte så stor så hon har ätit mer än någon liten bit eller lite rivet på gröt, med mjölk :/ Svårast är att komma ihåg att tänka hela tiden tkr jag, särskilt om man inte är hemma...

2009-07-17 @ 12:23:37
URL: http://jennyochjonas.blogg.se/
Postat av: yvonne

Ja, jag vet hur det är i början.Men man lär sig ganska fort vad saker och ting innehåller.Ett tips är att gå in på ICA.se och läsa under Allergi.Kan vara bra skriva ut och sätta på insidan av skafferidörren. Finns lite recept där oxå.Många runt omkring en tror att bara de håller sig från att dricka mjölk så är det okey. Men så är det ju inte.Men det kommer att gå bra ska du se.Hör gärna av dig, kan jag hjälpa till så självklart gör jag det.// Yvonne

2009-07-17 @ 16:48:29
Postat av: Jenny

TACK! Det ska jag kolla direkt!

2009-07-17 @ 21:17:56
URL: http://jennyochjonas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0