vad gör man på dagarna?

Mamma & jag hade bestämt sen länge att vi skulle åka med barnen till stadsparken i Örebro. I fredags var det dax. Mormor och kusin T kom hem till oss vid halv 10. Vi gjorde ett snabb stopp på Audio Video eftersom att mormor behövde köpa en digitalkamera. Sen bar det av mot bussen.
Vi kikade lite på djuren och badade i poolen sen var alla ganska hungriga så vi gick lite lugnt upp mot centrum.
Barnen hade aldrig varit på slottet så vi kikade in på slottsgården och fortsatte sen mot McD...
Tjejligan shoppade badleksaker efter lunchen så dom ville hem och testa dom så vi åkte hem och bada i Finnsjön.
Tom jag badade LÄNGE!
Kusin E filmade årets klipp, väntar med spänning på en uppdaterins hos syster=) hahahahaha....



 



 






Igår var vi hos mormor & morfar och plocka hallon. Skitjobbigt i värmen! Girlsen svalkade sig i vattenslangen och lyckades övertala morfar att skaffa pool! Stackars morfar flängde runt varje affär i stan men hitta ingen så nu hoppas dom på att han ska hitta en idag... Det gör jag med! 300grader varmt, MINST!
Tjejerna hitta mormors hattar och det var skoj! Mormor som vill testa sin nya kamera placera ut familjen för en familjebild, Kellie passa på att spy lite... Men här är vi iaf, bara Simon & Linnea som saknas för en komplett bild!


På kvällen blev det bad i Finnå. Jättebra badställe för barnen, långgrunt och jätteskönt i vattnet. Vi var helt själva där så Smulan och Tjorven kunde oxå bada. Nästa gång får Nova och Triton följa med.




 


VARMT!!!!

Det är så man flyter bort...Hade planer på att åka till föräldrarnas stuga idag och bada men fick inte tag på dom fören nyss... Varför? Mormor var redan vid badet, synd att vi inte visste det, kunde vi åkt för länge sen... Nu var dom snart på G hemåt så vi har varit en sväng i parken istället. Tack och lov att det är skugga i stort sett överallt där.
Nu inväntar vi pappa J och åker någon annanstans och badar. För bada det MÅSTE vi!

Lider med mina stackars hundar, Nova tar värmen ganska bra och kan njuta av den men Triton blir galen. Han mår inge bra alls så dom är mest inne. Blir kvällsrundorna som är OK. Önskar att jag hade hundar som kastade alltid kastade sig i sjön. Mina är periodare och badar ibland.

Nu är det dax för lillasyster att sova middag.

Kan INTE sova... Hjälp!!!

Åhh vad drygt... För jag vet inte vilken natt iordningen går det bara inte att sova! Blir galen snart! Jag tycker ju om att sova ju!!!! Behöver verkligen vila för att orka dagarna oxå.
Vad ska jag göra? Funderade en stund på att baka men kom på två minus med den planen. 1, om jag lyckas bli trött så måste jag hålla mig vaken genom jäsning och gräddning osv och det känns ju sådär va... 2, jag måste inte bara baka då jag måste även städa köket efteråt och det har jag ingen lust me alls...
Någon som har nåt sovknep eller nåt skoj man kan roa sig med en stund??? Lr sover alla andra nu?!

Slutet på en skitdag!!!!

Promenaden igår var kanon med trevligt sällskap och bra motion och träning för hundarna men man kan väl säga att det kom surt efter...
Sov nog sjutton inte en blund inatt. Min käre sambo fattade direkt och tog ut pappaledigt idag. (Tur att dom har toklugnt på jobbet just nu!!!) Och tur var väl att han var hemma. Han har lyft mina ben i och ur sängen och soffan, klätt på mig och såklart tagit hand om barnen! Han vet exakt var gränsen går och nu hade jag passerat den för länge länge sen.
Ska nog försöka få tag i dr imorgon och försöka få något slags besked om väntetiden till smärtenheten. Har en remiss skickad dit  i februari/mars men har inte hört något än.
Är sjukt trött på min nacke mm...


Här är några bilder från vårt äventyr iaf:


Fikapaus för både oss och hundarna som fick varsitt tuggben.


Suddig bild taget i farten...


I reflexvästar med namn och tel till matte & husse klarar man sig fint =)

Mysan!

Den här och 2 bilder till har jag beställt till Mysan för hon har inte fått någon födelsedagspresent av oss än!!! =)


Oj oj oj...

Nyligen hemkommen från en kvällspromenad med hundarna. Vi gick en etapp på bergslagsleden som var ca 8 km lång. Öm och stel men oj vad skönt. Hundarna ligger utslagna i soffan bredvid mig, MKT nöjda.
Har inte hunnit kika igeno kameran om det blev några fina bilder än.

Har däremot tagit ett par snygga bilder på Wooki.





En gåstol har inhandlats till lilla fröken under helgen. Hon ÄLSKAR den!


Sovmorgon och Tradera-shopping!

Man kan väl säga att det blev sovmorgon! Kellie, Mikaela och jag vakna strax efter 11 och lilla Nathalie sov ända till halv 1!!! LITE trötta kanske...Nästan som att ha tonåringar! =)
Så vi har inte hunnit leka med My och hennes syskonbarn är. Kanske i eftermiddag, som vanligt när man planerar saker så dyker det upp oväntade saker på alla håll!
Är lite sugen på att baka i eftermiddag. Hade ALLTID färskt hembakat matbröd i höstas/vintras men efter att lilla liten kom så har varken tid eller ork funnits men nu är jag trött på köpebröd!
Kanske skulle slå till och baka mormorslimpa och rosenbröd...

Har ni något gott recept att dela med er av?

Hade nästan julafton igår när posten kom. Hade fyllt på Mikaelas garderob lite på Tradera så hon fick ett par snygga PUMA sandaler, en ny svart/vit bling-bling bikini, en ny Godisråttklänning från ME & I och en perfekt höst/vinterjacka.
Lägger nog in en bild på fynden senare...
Det bästa är ju att man får det för nästan inga pengar alls!!! Älskar Tradera!  Var nyss in och kolla mina auktioner och jag hade fått många nya bud sen igår.

2 nöjda döttrar

För lite drygt en timme sen kom Lisebergs-gänget hem igen! Trötta och nöjda! Nathalie hade dragit till och vunnit 2 stjärnvinster som alla tjejer delade på så nu kan dom äta chokladkakor och kexchoklad resten av sommaren!
Väskor, regnkappor, diadem och ett gäng gosedjur hade det oxå blivit!
Dom hade tydligen uppfört sig perfekt så dom var redan lovade att göra en ny resa med mormor och morfar nästa år. Mikaela hade tom kommit och satt sig hos mormor medan dom var kvar på Liseberg och tackat för resan för allt var SÅÅ roligt! Inte illa! Det kommer säkert skrivas mer om deras resa när vi fått höra lite mer om den. Nu stupade dom i säng, jag skulle säga god natt men innan jag hann ut från mikaelas rum så sov Nathalie redan! Hahaha... Mormor och morfar hade räknat kallt med att dom skulle sova hela vägen dit (4 timmar) och hela vägen hem men så blev det INTE! Dom var vakna hela resan (utom nattis 20 minuter i morse!) vilket är helt otroligt med tanke på hur lite de sov i natt.

Själv har jag druckit kaffe med kusin Ina och varit hundvakt. Kellie, Nova, Triton och jag gick upp till hundarna vid 13-tiden och stannade till typ 18:30 nånting sen fick dom följa med hem till oss.
Det gick förvånansvärt enkelt här. Dom brukar bli jätte stressade av att vara i lägenheten med alla konstiga ljud och bristen på trädgård men inte idag. Dom var jättelugna och käka tom lite grann. Kanske börjar vänja sig. Duktiga var dom iaf!

Nu är det dax för sängen och samla lite nya krafter för imorgon kommer Mysan och hennes systerdöttrar och leker. Det ska bli jättekul! Men först skulle jag gissa  (läs:Hoppas) på att girlsen tar sovmorgon=)

Ingen rolig natt!

Tror väl aldrig jag sett mina tjejer så nervösa som nu! Dom började lägga sig kl 20:00 igår kväll för att orka upp 5 idag. Men dom kunde verkligen INTE sova! När klockan var 02:00 gav jag upp och somnade. Klockan 04:00 ringde Jonas klocka för han skulle börja extra tidigt. Även Kellie uppmärksammade detta och tyckte att det var ju rätt mysigt att ligga och prata då. Klockan 05:00 var vi fortfarande vakna och gick upp och väckte girlsen, inte ett dugg svårt, dom sov nog bara med ett öga. Fixade ordning dom och vinka hej då strax efter kl 6 och fick äntligen gå och lägga mig igen!!!
Kellsan och jag sov till halv 11 iaf. Det behövdes!

Fick rapport från mormor och morfar för någon timme sen när dom kom fram att Mikaela och kusin T varit vakna hela vägen och Nathalie sovit hela 20 minuter!!!
Kom ett MMS nyss med, Nattisen hade vunnit en JÄTTEKEXCHOKLAD som hon skulle dela med dom andra tjejerna!
Kul för dom att ha lite att bära på redan =) Kan ju bara gissa hur stolt hon är!!!

Nu börjar det bli dax för oss att utföra dagens uppdrag, passa mormors hundar. En snabb kopp kaffe bara så ska vi ta oss iväg.

Olycka såklart...

Självklart ska det hända en olycka på Liseberg idag! Känns ju inte helt bra att släppa iväg tjejerna dit imorgon måste jag säga...

Mera skog och många gram+

Åkte ut till stugan idag med. Hundarna blir så nöjda och girlsen ville leka med kusin T som dom saknat MASSOR. Dom är ju vana att träffas dagligen i skolan eftersom att dom går i samma klass...

Kellie-Liten var grymt övertrött nu på kvällen. Hon tyckte att nu när man är 4½månad så kanske det räcker att sova middag vid ETT tillfälle på dagen!!!! Jag är inte riktigt av samma åsikt! Men idag får hon göra precis vad som helst, blev så glad på BVC. Hon har gjort ett JÄTTEHOPP och gått upp 610gram på 2 veckor, det är ju hur mkt som helst! Så istället för att ligga under på kurvan så har hon nu flyttat upp mitt på medellinjen! Perfekt mao! =) 

Så pådet stora hela har detta varit en kanonbra dag! Alla är nöjda och glada. Har gjort roliga saker och fått roliga besked! Kan det bli bättre?! Nix... *GLAD*GLAD*GLAD*

Nu ska jag försöka få girlsen att somna, det är LITE svårt, dom är totalt uppskruvade inför Göteborgsresan med mormor, morfar & kusin T imorgon!

funderingar

Åhh vad lugnt det är här hemma just nu. Det är garanterat lugnet före stormen. Alla mina prinsessor sover ännu i sina sängar, hundarna snarkar högt här i soffan.
Funderar lite över dagens tisdagstema som är blått... Tål att tänkas på en liten stund...

Idag blir det vägning på BVC för liten. Resten av dagen har jag inte en aning om hur vi ska fördriva... Börjar på att ha idetorka nu efter halva sommarlovet...
Gillar inte det här mellanvädret! För varmt och fint för att ligga inne och kolla film eller dra igång och baka bullar men ändå inte tillräckligt fint för att packa ner allt och ta en heldag vid badet eller på ön eller nåt sånt...
Konstigt, aldrig riktigt bra ;) hihihi...

Nu ska jag sätta på en balja kaffe, annars kan man inte tänka!

Älgsafari & fästinginvassion...

Åkte upp till mamma och pappas stuga här på kvällen och tog en runda i skogen så att hundarna fick sträcka på benen lite!  Så kul att se hur dom verkligen njuter! Men det kommer tråkigt efter när dom ska gås igenom efter fästing-äckel!!!
Det är nog bland dom äckligaste ohyra som finns!!! Har redan plockat bort 4 st som krypt runt på mikis. BLÄÄ!!!!
Däremot hittade vi inte en enda kantarell. Kanske är för tidigt?
Eftersom att det tokregnade mest hela tiden fick kameran ligga kvar i bilen men nästa gång hoppas jag kunna ta lite mer bilder.

Såg förresten bilder på Novas 2 pojkar som ännu är kvar hos Tommy och Anne. Helt otroligt fina! Fattar inte att dom inte hittat varsitt eget hem än! Dom är ju helt oemotståndliga! Se själva här!
Hade jag vad som krävs så skulle jag inte tveka men i nuläget är det bara att acceptera att det är omöjligt!

På vägen hem såg vi en bebisälg och en mammaälg i en dikeskant, dom gillar jag inte heller efter att ha krockat med en för drygt 6 år sedan. Dom är lite faccinerande att se på LÅNGT håll men vill absolut inte ha dom för nära!
När vi sen hade 5km kvar hem så dök det upp en till! Världens safari!

Nu är det natti natti för mig! Imorgon ska Kellie vägas, törs inte ens gissa denna gången...


måndag igen...

Så var det måndag igen. Vi tog sovmorgon, som vanligt, och gick upp vid halv tio. Helt otroligt att kunna göra det egentligen med tanke på att man har tre ganska små barn.
Lr små och små dom två stora har helt plötsligt blivit väldigt stora och leker själva på gården och syns bara till när dom är hungriga! Jättejobbigt när man är lite överbeskyddande som jag... Så idag har jag nog varit ute på balkongen 397 gånger och kikat på dom...

Har iaf hunnit lägga ut en del saker på Tradera och packat iordning kläder till tjejerna som åker till Liseberg med mormor och morfar på onsdag morgon.
Kellie måste ha varit rejält trött för hon har sovit ett par timmar nu! Väntar på att hon ska vakna så att vi kan ta promenad med de röda.

Prata precis med mormor i telefonen och hennes Shih tzu (moster Tjorven) hade blivit bedömd av en domare igår som uppmuntrat henne att fortsätta med utställningar då Tjorven var av utmärkt typ! KUL! - GRATTIS!! Så nu finns väl planerna på att anmäla henne till SKK,s officiella utställning i Askersund i augusti. Det tycker jag att hon ska göra!
Det är ju alltid roligt att höra från utomstående att ens hund är fin även om man själv tycker att dom är det!
Nova ochTriton får ta åt sig lite av äran att Tjorven är välmusklad då det faktiskt är domn som är hennes pt (personal trainers) =)
Ett arbete dom tar på fullaste allvar...

Tjorven & Nova i full fart!

På väg tillbaka mot vardag...

Två veckor har gått sjukt fort. Imorgon börjar Jonas jobba igen och det känns jättetrist. Men det finns ju inte mkt att välja på... Helgen har vi ägnat åt att städa och tvätta ikapp. Skönt att det är gjort men fy vad tråkigt att göra! Men nu är tom fönstren putsade!


Har börjat så smått att stryka och fota kläder som ska ut på Tradera men nu är det ju maraton med "Det Okända" och sen "Hemsökta Hus". Det verkar mer lockande... Jag är ju lite faccinerad av allt sånt där som man inte riktigt förstår sig på... =)
Men klädhögen ligger väl kver och väntar på mig! Blir en hel del efter barnen... Dom växer som ogräs nu. Både mikis och Nattis har stått relativt still en period men nu har båda dragit iväg. Hej å hå vad det går!
Girlsen har jag för övrigt knappt sett röken av idag. Dom ringde farmor på förmiddagen och beställde hämtning så dom har varit uppe hos henne och pysslat med blommor och badat hela dagen. När dom väl kom hem så vände dom i stort sett i dörren och stack ut och lekte med två av granntjejerna här på gården.
Men det är ju bra att dom har kul!

Några som inte haft lika kul när vi städat är väl våra röda som bara gått tråkiga koppelpromenader... Skulle gissa att iaf Nova kan flirta sig till att få springa lös sista rundan ikväll med husse. Såna bus får hon bara göra med honom! Jag är alldeles för mkt hönsmamma för att låta dom va lös inne i stan! Trots att jag vet att hon är jätteduktig! Tur att husse är så modig ;) hihihi...

Triton vet hur man njuter av livet...

Igår

Efter fisket i förrgår behövde vi alla en sovmorgon. Mikis sov till drygt halv 11 medans vi övriga vakna redan klockan 10! ;)

Åkte en sväng och köpte hundmat. Har bytt tillbaka från Friskies till Royal Canin. Det är ett bra foder som passar Tritons lite känsliga mage perfekt! Ett litet plus i kanten för Royal är ju alla kul saker man får med som present när man köper foder. Idag fick vi del 1/4 av deras bokserie + ett solskydd till bilen. Alltid kul med lite  "lull-lull".

Tjejerna blev hembjudna till några kompisar så medan dom lekte där så gick vi en lång promenad med hundarna medan Kellie vila middag i vagnen. Har under en period använt Halti på hundarna men igår passa vi på att träna ordentligt och Nova gick helt perfekt utan Halti ungefär halva rundan! Sååå glad för det!
När girlsen skulle hämtas blev vi inbjudna av mamma K på ananaspaj. Den smaka bra efter promenaden!

Tyvärr fick dagen ett sorgligt avslut när Nattis marsvins farbror Bob dog. Han var väldigt gammal så det var väntat men ändå väldigt ledsamt. Nathalie har varit så ledsen här, då gör det ont i mamma-hjärta!
Hon hämtade sin gamla T-shirt och bäddade in honom i en kartong. Han fick även med sig mat så att han inte behöver vara hungrig på väg till himlen... Jag fick oxå lova att hennes gammelfarfar skulle hjälpa till att öppna kartongen i himlen så att Bob kunde komma ut! Lilla gumman... Ordning och reda på henne...
Så idag har vi läst boken om mr Muffin, marsvinet som blir gammal och dör. Bra barnbok faktiskt.

Idag

Idag har vi varit hos mormor så att hundarna kunnat löpa fritt! Det älskar dom verkligen. Idag fick dom även sällskap av sin kompis, labrador tiken Ebba Wikman. Tar ju lite extra på dom när det kommer nya hundar. Här har dom somnat i en mysig liten hög tillsammans med "moster Tjorven".



Dom fortsatte sen vila skönt hemma under kvällen medans hela familjen tillsammans med morfar åkte iväg och fiskade. Skulle enligt uppgift finnas massa regnbåge där men vi fick inte en enda liten fisk!!! Såå trist!!!! Däremot fick vi miljarder med knottbett... Nice... 
Tur att Kellie Liten sov i sin vagn under myggnätet!!!







Innan fisket åkte vi ut till Mysan och Nicklas och fick träffa deras nya hund - Wooki. (Har inte den blekaste om hur det egentligen ska stavas men det låter typ så) Vilken super hund! Snacka om psyke! Blev alldeles tokkär i han! Det tror jag vi blev allihop. Tur det, för det finns MYCKET hund att tycka om=)

Tyvärr fick jag huvudet i profil bara, men kolla tassarna! Helt enormt!!! Sååå snygg!!!

En liten morgonsång

Fick denna fina och träffsäkra lilla text av kusin Ina igår kväll.

melodi: Den blomstertid nu kommer

Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor.
Då valkar bara sväller och celluliter gror.
Generande behåring, lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus.

De krav som sommarn ställer, förstör vår ledighet.
Vi sitter här och gnäller, "fy fan va jag e fet".
Fast vem vill motionera, när man kan sitta still?
Nej, låt oss revoltera, vi tar en kaka till!



Ha ha ha.... Tack Gums!

Ny tävling!

Jag har blivit inbjuden av Amanda att delta i hennes tävling!
Kika in Ni med!  http://amandaharaldsson.blogg.se


JAG VANN!!!! =) =) =) =)




Så här fina muggar från "Ljuva Ting" vann jag i tävlingen hos Carro ( http://carrof.blogg.se  )

Snacka om att jag blev GLAD!

Redigera bilder!

Här kan du redigera dina bilder! www.picnik.com

Några smakprov på vad jag gjort! Superenkelt, men skoj! =)














Tävling!!!


Nu har www.sessah.blogg.se startat en tävling tillsammans med www.Rapunzel.nu
För att kunna vara med och tävla ska ni skriva en motivering varför just DU ska vinna.
Du ska även kopiera bilden och denna text och lägga in på din blogg.

Tävlingen avslutas den 9 Augusti
Lycka till.

Snyggast!!!

♥Girlsen har köpt nya brillor! =)


♥Coolast i stan ~Såklart♥

Tänkvärt för er med hund!

Så här varmt blir det i en parkerad bil:

Tid      Temp. ute     skugga/sol      Temp. i bilen
08:30   +14                  skugga              +19
09:30   +18                  skugga              +38
10:30   +20                  blandat              +47
11:10   +20                  sol                      +58
12:00   +23                  sol                      +62
13:30   +22                  sol                      +85

Nybakade bullar!

Farmor hade med sig en stor låda med bullar! Bakade imorse! Mums!!! Sådana besök uppskattas ALLTID =) =) =)


Jag vill ha PRESENTKORT! Vill du?!

Nu är jag oxå med! Har du missat Gratisbio.se? avänd länken nedan lr sök i min länklista för att få presentkort på allt möjligt!
www.gratisbio.se/?RecruiterID=48956

vaken REDAN!

Fy vad dåligt jag sovit inatt... Har bara vänt och vridit på mig hela natten! Ont, urk.. Gav upp för någon timme sen... Men det ser ju iaf ut att bli tokfint väder idag! Vad finns på "att göra listan" idag då? Farmor Ulla ska komma en sväng på förmiddagen, baka en vinbärskaka, posta 2 grejer jag sålt på Tradera, hmm vad mer? Kommer inte på något mer just nu. En lugn dag blir det nog iaf! Vad ska ni göra?

Mkt nytt t o m REKORD!

Är så himla glad! Har idag haft besöksrekord på min blogg!!! 65 st! Såå skoj!Hoppas att många kommer tillbaka och lämnar ett avtryck med en kommentar! Nu blir det strax sängen för min del! See you...

Teknikens under och jag!

Oj oj oj... hahaha... Jag har lekt lite med bloggen! Hittade en sida där man fick "steg för steg" hjälp  med bloggdesign! Har testat så smått med klocka, nedräkning osv. Den sidan kommer jag säkert att kika mera på! Lägger in adressen i mina länkar! Missa inte den!!!

Tävling jag är med i!

Jag är nu med i en tävling om ett såå snyggt halsband från BettiesGalleria på http://wysteriiasblogg.se
Håll tummarna för mig nu!!!

hmm...

Nix... Morfar hade redan lovat bort sig till en granne så vi får skjuta på det någon dag lr två... trist, jag var ju såå sugen på att gå ut i skogen och leta kantareller... Får väl nöja mig med att se dom på bild idag...

Grattis!!!!

Glömde ju för sjutton det viktigaste, att säga GRATTIS till My & Nicklas som får hem sin lilla son imorgon!!! Fy fan vad spännande!!! Tant Jenny vill komma och krama! =)


GRATTIS!!!

Träning, bilder och kvällsfunderingar...

Det gick riktigt bra för Nova att dra skrindan. Några korta träningspass till så...







Men även barnen roade sig såklart!


Triton var bara med och var söt!





Har precis kommit hem från Örebro nu. Har kört dit mormor för att vaccinera hennes hundar. Nova är relativt nyvaccinerad och Triton ska ha sin ett-års spruta i augusti så idag slapp dom undan.
Sitter och väntar på besked från morfar om vi ska åka till deras sommarstuga och grilla korv och ta en skogsrunda. Praktiskt med en stuga i närheten!!!  Har vi tur så kanske det kommit upp kantareller oxå!
Nova har ju gått kantarellsökskurs förrut, undrar om hon minns?


På Mysans begäran!

Muffins 
12st


1 ägg
1 dl socker
Rör ihop

Blanda i
½ dl mjölk
50g smält margarin

Tillsätt
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Grädda 12 minuter på 200 grader

KLART!

Dragträning

Nu ska vi iväg och träna med Nova. Hon ska få testa att dra skrinda. Mormor har selar, skacklar, skrinda för sommaren och pulka för vintern. Rolig och nyttig träning! Ska bli skoj att se om hon håller med!!! Ska packa med mig kameran såklart så under dagen kommer det förhoppningsvis bilder! Lillkillen får vänta till våren med detta. Så håll tummarna för oss nu.

Rena rödingar!

Nu på kvällen kom Jonas på att det var baddax för våra röda. Kunde dom tala så skulle dom nog själva beskriva det mer som djurplågeri än ett mysigt bad! Dom uppskattar INTE våra omsorger på den fronten!!! Jag skulle ju inte klaga om jag fick ta ett lagom varmt bad, fick håret tvättat, piff med inpackning och sen bli torkad med varm och go luft från fönen...Dom hade tyvärr inte alls lust att dessutom ställa upp på bild så vi ska försöka få ta några fina imorgon istället.
Nu har vi fått fjäska lite och kokat älgfärs och blandat i maten. Kunde tyvärr inte uppbringa oxfilé som dom nog tyckte dom gjort sig förtjänta av=) Bortskämda? Nej - Settrar... =)  =)  =) Sov gott!!!


Fisketur & Födelsedagskalas!

Tjejerna, pappa J och morfar åkte till Stadra igår kväll och fiskade. 2 små aborrar blev det. Men vad gör väl det? Dom hade en mysig kväll med matsäck vid sjön! Tyvärr fick dom sällskap av en hel del mygg och knott... Men dom ser ganska nöjda ut iaf!




Nöjda och glada men gladast blev nog farmors katt Ragnar...



Idag fyller min farmor år. Hurra hurra! Har varit där nu på eftermiddagen och fikat lite. Tjejerna ägnade sig mest åt att leka kurragömma. Kellie höll sig vaken hela kalaset så alla var nöjda och glada. Nöjdast kanske var gammelmormor som fick hålla Kellie för första gången...


Kellie i gammelmormor Ingegerds knä

Ny länk

Har precis hjälpt Mysan att över telefonen starta en blogg! Kul! kika på länken http://myochnicklas.blogg.se och följ deras dagar med alla hundar och hästar!

Farfar


Idag är det 7 år sedan min farfar plötsligt gick bort. Fattar inte att det är så länge sen och att han faktiskt är borta! Jag har nog tyvärr inte sörjt klart honom än och frågan är väl om jag någonsin komer att ha gjort det.
Skulle såklart åkt till graven idag men Jonas kom pecis hem och nu åskar det! Så vi får skjuta lite på det men vi tänder iaf alla ljus för honom ikväll!

saknar dig farfar...

Barnens dag

Fick ta en långsam start på dagen, nacke och rygg sa ifrån rejält. Tog oss trots allt ut efter lunch men jag blev sittande i en park med migrän(får det när jag har mkt värk). Ingen rolig start... Men girlsen roade sig ändå på tivolit med mormor, moster, kusin T, tremänningen W och mormors dagbarn. Senare på em gick vi iaf på sagostund/teater i Götlinska gården. Det var superkul både för barn och vuxna! Hade aldrig varit inne i huset tidigare trots att jag är "inföding"... Efter sagan bjöds det på saft och bullar i trädgården, mysigt!

Tjejerna fortsatte med mer karusellåkning en stund sen gick vi till sjön där fiskeklubben anordnade fisketävling för barn! Mikaela drog upp två fiskar men Nathalie tyvärr fick ingen... Men alla barn fick pris. Mikaela hamnade på top-20 och fick ett presentkort på 50kr och Nathalie fick en jättepåse med godis!

Nu ska jag vila min stackars rygg/nacke så kanske jag slipper migrän imorgon! Natt natt!

Bilder från dagen:


Våran lilla Zebra


Ett läskigt Lejon!


Mikaela visar sin fångst!

funderingar såhär på morgonkvisten...

Har precis sett ett inslag på tv4 från World Dog Show som går i Stockholm denna helg. Hoppas verkligen att det kommer rapporteras mer därifrån. Helst med en lite mer kunnig reporter... Kunde ju vara skoj för oss som är intresserade om dom gjorde ett seriöst inslag istället för att skoja ihop något med frågor som "hur många bajspåsar kommer gå åt under helgen?". Undrar hur det skulle mottas om en reporter på t ex fotbolls VM stod och pekade och ropade: kolla där är han, oj han va snygg! eller frågade hur mkt toapapper laget ska göra över med innan tävlingen?!
VILL SE MER FRÅN BEDÖMMNING OCH FINALER!!!!!!
Önskar att man kunde varit där! Vilken upplevelse! Jag gissar att Nova och Triton,s uppfödare ska dit med några snyggingar!
Kusin T,s hund i pappas familj ska föresten dit och ställas ut. Vi håller tummarna för honom!!! LYCKA TILL allihop!
Men vi håller oss här på hemmafronten. Även om våra röda SJÄLVKLART är snyggast och hade plockat hem BIR & BIM;)


Triton - Snyggast - såklart!


Här hemma i "byn" är det stort jippo i och med "Noradagarna", folk precis överallt... Vi som bor mitt i stan får försöka ta oss ut längre bort med hundarna. Igår kväll tog vi en promenad till en sjö 3,5 km härifrån tillsammans med mormor och hennes 2 hundar. Nova vill inte simma men springer gärna i så hon blir blöt upp till magen. Triton var för dagen en liten liten setterpojke som tyckte att det var såå äckligt när det plaskade runt tassarna så han och husse lekte på stranden med bollen istället. MKT roligare sa Triton!!!
Nästa gång ska jag försöka komma ihåg kameran!

Idag är det barnens dag så efter lunch ska vi ut och kika lite. Det brukar vara kul. Jonas har jobbat varje år så det här blir första gången han kan va med.

Viktkoll

Idag gick vi på öppna mottagningen och vägde Kellie. Vi hade nog alla trott att hon skulle ökat ordentligt den här perioden. Jag gissade på 6190g och mormor på 6300g.
Man kan väl säga att vi hade fel. 6060g väger lite nu... +150g på ½månad är väl i minsta laget tyvärr... Jävla skit!!!
Ska invänta att "våran" bvc sköterska kommer tillbaka från sin semester så får vi se vad hon säger...

Mitt scrapbook paket kom idag iaf, mkt roligt att testa på, får väl se när jag får tid att sätta mig med det.

RSS 2.0