förberedelser

Idag ska det plockas fram kläder och det lilla "handbagaget" till tåget för imorgon åker tjejerna till Liseberg med sin mormor & morfar! Åhh vad dom längtar! =)
Dom hade ju så kul förra året så det kan jag förstå!
Kellie och jag ska ev till Marieberg och kolla födelsedagspresenter till Nathalie under tiden, får ju passa på när hon inte är hemma! Men jag vet fortfarande inte riktigt vad hon önskar sig... hmm... Svårt... Jag tycker att hon hamnat i en mellan ålder, för stor för dagisprylar och för liten för mkt annat... Men det löser sigh väl...

På eftermiddagen idag ska jag en sväng till läkaren med ett par knölar i ryggen som värker så j***a mycket! Hoppas dom vet vad det är och kan hjälpa till att få bort dom FORT! Kan ju för sjutton inte sova!


                                                                                                 Fina Märta!


                                                                                  Kellie myser i nya vagnen!

På tal om vagnen så fick jag extra delen till suffletten igår, den passa jättebra! Suffletten på BRIO Sing är ju rätt kort och eftersom att man viker ner hela sittdelen så är det svårt att skydda från sol och regn/snö när hon sover men jag hittade en smart liten pryl på http://www.aussies-finest.se/  den heter
Aussie Sunshade UPF 50+
            En extra skärm som går att fästa på alla vagnar och som 
            går att dra ner hela vägen om man så vill!
            Funkade faktiskt mycket bra och fanns i 4 färger men vi valde 
            en svart!
 

Tisdags tema Ooops!

Ooops! var väl det minsta man kunde säga efter senaste tidens regn.
Detta är vår parkeringsplats utanför huset!!! Kusinen och girlsen gick ut för att hoppa och vi mätte faktiskt 28 cm på djupaste stället!!!



Taget i full fart, regn och med mobilen men men...

Fler Tisdags tema bidrag klicka HÄR!

Tvätta å städa...

Att det kan vara såå fruktansvärt tråkigt att städa och tvätta när det är precis lika skönt när det väl är gjort och man kan sitta och mysa!?! Skumt...
Vår dag har mest gått åt till att städa garderober... Inte ett dugg skoj när man skulle behöva 4-5 stycken till minst!!!
Har hunnit med tre längre hundpromenader iaf. Det var skönt att få komma ut helt själv 2 gånger och bara låta allt snurra på... Sista promenaden gick vi hela familjen hem till farbror Stefan och hälsa på.

Tror min morotstårta som jag baka igår kväll fick godkänt iaf. Mina föräldrar var här en sväng på em och det försvann bitar i en rasande fart! =) Det är kul när man bakat tycker jag!
Vi la upp lite planer inför morogndagen. Då ska Kellie ta semester från mamma och åka helt själv med mormor till Örebro! Har fått lite önskemål om vad som ska finnas i väskan och vilken tid bussen ska gå och så.
Har packat i lite av varje så jag tror att det ska bli bra. Får ju plats med extra allt i XXL väskan ;)
Tror att dom kommer att få en toppendag medans jag kommer oroa mig och sakna mitt lilla <3 som jag inte är riktigt van vid eller helt bekväm med att lämna ifrån mig några längre stunder... Knöt väl kanske lite väl hårda band när hon och jag fick bo på sjukhuset i början...
Men kusinen påpekade lite försiktigt att mormor har nog nästan tillräckligt mkt erfarenhet av barn och barnpassning för att klara Kellie... Hmm, ja, kanske... Hehe... Mormor som fick sitt första barn vid 17 års ålder och varit dagbarnvårdare så länge jag kan minnas... Men det är ju skillnad när det gäller MITT barn... haha... larvig ja vet...
Ska iaf bli skoj att kunna ägna mer tid åt Mikaela & Nathalie imorgon!

Nu ska ja käka lite och kolla tv... Ha en trevlig kväll alla!

Mini Roadtrip

Åkte till Nisses i Rockhammar på förmiddagen och fyndade tyger till kök, vardagsrum och ett draperi till hyllan i hallen. Blev riktigt nöjd med det jag köpte, köket är jag lite tveksam till men det blir ju en ny sväng till helgen förhoppningsvis så då kan man ju byta när allt tyg kostar 25kr/m!!! =)
Så idag har jag suttit mycket framför symaskinen... Det känns, hmm...
På hemvägen körde vi via Lindesberg och klarade av ett länge utlovat besök på Bellas. Där blev vi som vanligt väl mottagna av Rimon och hans fru! Dom har verkligen gjort det sååå fint där!!!
Hade ingen kamera med mig så det blev lite mobilbilder...


Hoppsan! Vi var ju tvungna att ha studiebesök även i köket! =) 


I solen på uteserveringen!


MUMS! Blev bjudna på Hasselnöts Latte, morotstårta, vattenmelon och choklad! TACK!!!

Det var såå gott! MÅSTE snart dit igen!

Testar...

Då och då bestämmer sig ju mina katter för att bli aktivera mig och testa min förmåga till problemlösning. 99% av gångerna använder dom datorn som hjälpmedel och fixar lite kul snabbkommandon eller ändrar någon inställning jag inte sett existerat...
Plockade bort mitt tidigare inlägg och hoppas att detta ska vara läsbart, detta är inte första gången texten sett ut så trots detta har jag inte en j***a aning om hur och varför...
Igår morse hade dom lyckats fixa till snabbkommandot för num.lock... Heja, då behöver man trycka in 2 tangenter precis samtidigt, tack tack... Tror ni jag visste hur sjutton man fick bort det??? Nix... Fick leta i en handbok som tack och lov låg som en ikon på skrivbordet!!!
Måste nog lära mig att stänga datorn helt och inte bara fälla skärmen halvvägs ner, som man kan tyckas ska räcka... Men icke om man lever med 2 Ocis!!!!

Kul kille...

Fick precis ett mess av maken som inte e ett duuugggg störd över att jobba på semestern...

 "Haha nu e ja jätteovän me en gammal målar gubbe som gapa å skrek att vi väsnades å att vi skulle vänta me sågningen tills han va klar... men då vred jag ner farten så ja väsnas en kvart längre på VARJE snitt! hahaha...."

Det är skönt att höra att han sliter... hehe... Jaja, bara han har skoj så...

Nu ska jag ringa girlsen och se när dom vill bli hämtade från stugan...

Bloggshoppen

Har precis kollat in den nya funktionen med nån slags loppis på blogg.se. Det verkar skoj! Nu ska jag sätta igång och ota alla extra prylar! =)
Ha en bra dag!

ÄNTLIGEN!

Äntligen lyckades jag få bort MP3 spelaren här på sida, fy f*n vad skönt!!!! Grattis på namnsdagen förresten kusin EMMA!

Sommar sommar sommar...

Vilket omväxlande väder... Man har aldrig en aning om hur det ska se ut när man vaknar... Hoppas på lite bättre den lilla tid som är kvar av sommarlovet... Kan inte fatta att det snart är slut! Då ska vi in  i rutiner och och ordning igen! urk!
Trivs mkt bättre såhär med att ta dagen som den kommer... men men... Snart höstlov...

Idag fick vi ett infall och åkte till Örebro med morfarn. Vi var ju iväg häromkvällen och letade efter flytvästar (i 9 butiker!!!)  men hittade inga så nu gjorde vi ett nytt försök när han ändå va i stan...
Och denna gången hade vi bättre lycka! Hurra!!!
Snygga gul/röd/svarta västar som var perfekta! TACK TACK!!! Nu väntar girlsen bara på lite uppehåll så att dom får provköra dom! =)

Mikan och Natha ska sova hos mormor och morfar i stugan i natt kom dom nyss på. Så vi har gjort en snabb packning och sen skulle det bära iväg. Kellie va trött så vi stannade hemma. Lagom Jonas kom ut på gården så klämde sig LillMisse ut genom vädringsförnstret i köket!!! PANIK! Hon ville väl oxå på semester på landet...
Jonas kom inspringande och börja riva ner nätet på balkongen för dit hade hon trippat iväg...
Tyvärr hade vi fäst nätet väl och fick bara upp en springa... Hon var såå nära att trilla ner flera gånger innan vi lyckades locka henne inom räckhåll! Jag tror jag fick varenda en av hennes klor inkörda i min arm när hon höll sig fast sista biten! Stackarn var ju livrädd! Så det blev extra mkt mumsig "påsmat" och lite annat smått och gott!

Nu ska jag gå in och kika igen om Kellie somnat... Hon ligger i min säng och myser.. Hon missade att sova middag idag... Blir en lugn kväll för oss förhoppningsvis... =)

Även Nathalie blev biten...

Inte så illa som det låter i rubriken kanske... haha... Skrev ju tidigare att Natha kuppat och fixat till ett provåk för sig och nu är det genomfört!
Hon var faktiskt duktig! Även hon tycker att det var det roligaste hon gjort! KUL!!!
"Som vanligt" med snälla Emelie i vattnet! Tack för att du finns!
Praktiskt att ha båda tjejerna på samma ställe är det ju iaf! =) Så nu är det 2 som tjatar och väntar på att regnet ska dra bort innan träningen imorgon kväll...

Nathalie har föresten rabblat sin önskelista inför födelsedagen:
Flytväst
Barbie
Pokemonkort
Våtdräkt
Resväska

Här kommer hennes premiärtur! =)


Duktigt för att va första gången va?! =)

Idag har vi ägnat oss åt vanliga regndagsaktiviteter... Städat och bakat bröd. Laktosfritt och supergott!
Har städat lite till Oscar och Olinda med och nu måste vi skaffa ett större terrarium till dom... Dom hade förresten lagt ägg igen... Men bara 14 st denna gången... Tyckte häromdagen att hon var lite rund men tänkte att det nog var ett tag kvar. Tidigare gånger har hon lagt MASSOR av ägg så då har hon verkligen sett ut att spricka innan...
Ne, stort terrarium och en äggkläckare så kanske vi kan få bebisar! =) =) =)
Funderar på ett eget hemmabygge.. Erfarenheter någon???

Ne nu får det bli lite kaffe så man kan sova gott sen! ;)

Sommarlov...

Just nu har vi verkligen sommarlov! Liten miss i planeringen att Jonas jobbar istället för att ha sin planerade semester men så fick det bli dels pga hans tidigare sjukskrivning och dels pga att det helt enkelt är massor av jobb... Han kan förhoppningsvis ta ett par veckor senare i sommar.

Tjejerna och jag tar dagen som den kommer och testade tidigare i veckan på stadsvandringen för barn här i Nora. Man utgick från turistbyrån utrustade med karta och ledtrådar för att kunna hitta ett antal ord som skulle skirvas in i ett korsord. Efter uppdraget skulle barnen få pris. Det uppskattades! Varsin Nora Glass!!! Mums!

Vi har även hunnit med att baka bullar. Men det måste göras igen så snart som möjligt så Kellie har varit dålig och därför kör laktosfritt just nu och mår bättre av det. Har funderat lite på resultatet av att baka på laktosfritt. Blir det samma sak eller har någon några bra recept på laktosfria saker???

Mikaela hänger i och tränar vidare på sina vattenskidor. Även Nathalie har varit sugen och kuppat lite då vi sagt att hon får vänta till nästa sommar men nu har hon gjort upp med andra att hon ska få prova på på lördag!!! Unge! =)
Mikan finns numer även på Nora Kommuns hemsida, 4 bilder rullar runt och hon är med på en av dom...
Hon har fått  en egen våtdräkt men vi behöver någon till och flytvästar till samtliga flickor. Någon som har några till salu???



Senaste dagarnas projekt har varit framför symaskinen. Jag har sytt en skötväska modell XXL och tjejerna har sytt varisn strandväska. Dom var superduktiga! MKT bättre tålamod än mig! =)


Mikaela sydde den här fina väskan av en gammal duk och dekorerade med scrapbook prylar! Stiligt!


Den här coola väska sydde Nathalie. Den är gjord av en panelgardin med vita döskallar som hon sen målat med textilpennor! Snyggt Natha!

Båda två har haft med sig sina väskor på testrunda till sjön igår kväll och var nöjda med att dom fick i mycket saker i dom och att dom inte gick sönder! =)

Mitt projekt skötväskan blev såhär:



Kraftigt avtorkbart tyg med lite ordning å reda prylar inuti som tvättpåse ficka och hakar för nappar och nycklar...
Mormor och morfar tog den på premiärtur i förrgår kväll när Kellie följde med dom ut och ragga lite medan vi var på grillfest på NVSK. Jag var mkt nöjd med den när den skulle packas och ledigt slukade kläder, blöjor, mat, skor, jackor och tom hennes tjocka Lundmyr täcke!!! Att den sen (mest av en slump) hamnar under fotstödet på vagnen och mao helt ur vägen var riktigt nice!!! Jag är mest rädd för att någon söm inte ska hålla eftersom att den är så stor men men då får vi hem och förstärka den!

Även Ödlorna har det somrigt såklart!

Mikaela matar Oscar med vattenmelon! MUMS sa han!

Vi fick ju hastigt och lustigt ett nytillskott här hemma. Totalt oplanerat och detta trots att jag sagt att nix, aldrig mer efter Novas sjukdom och bortgång...
Men sen ringde telefonen och mammas uppfödare satt i en riktigt otrevlig sits och det var akut så några timmar senare satt jag i bilen på väg till Borlänge för att hämta lilla Märta.
Hon är 6 år och kan inte så mkt om något, hon har mest haft valpar så allt är nytt för henne som att gå i koppel och att bli rumsren... Lite drygt att rumsren träna en 6 år gammal hund men i övrigt är hon såå snäll å go!
Kan ha henne lös på promenader och hon är lugn...


Shih Tzu såklart...

Nä nu ska vi hitta på något att göra, eller ska vi kanske bara mysa ner oss med glass i soffan???
Vem vet!

Åhh detta regnande...

Fy vad trött jag är på regn nu! Var såå skönt att vi i det närmaste lyckades klara oss från regn igår när kusin, Nathalie, Mikaela (Kellie en liten stund) och jag strosade runt Örebro igår i jakt på den perfekta vagnen!
Efter att ha provkört VARJE vagn på babyproffsen i stan OCH marieberg föll flest röster på en BRIO Sing.  Kollade på Teutonia Mistral S som jag fastnat för på bilder men uj så skranglig den kändes och ganska omysig... En besvikelse helt enkelt... Urban Jungle gillar jag skarpt men den faller på att den enbart är framåtvänd vilket är uteslutet för skruttan ännu. Kusinen la starka röster på en Bugaboo och jag sa självklart ja, OM hon betalar den! hahaha... Den stod där så fint med en supersnygg röd åkpåse "Paul Frank" yummi... Slutsumma 8000-9000:- för det lilla kitet... hehe...
Den åkpåsen SKA jag ha! Love it!
Baby Travel hade kampanjpris på en smidig vagn med vändbar sittdel med den var INTE skön att köra! Skumt kantigt handtag... Trodde expiditen skulle börja slita sitt hår där en stund! haha...
Efter en provtur med Norpan i Singen så kändes den topp, att Kellie dessutom vägrade kliva ur den var ju ett superstort PLUS och en fingervisning att this is it!
Hade däremot inte lust att pröjsa 4700:- för en sproilans då jag vet att jag gillar att byta vagn så det blev till att lusläsa på Blocket och där hittade faktiskt Jonas Vagnen med stort V. En Svart och röd BRIO Sing i Eskilstuna med bra pris, tunn åkpåse, regnskydd och FÖRSÄKRING! Det har jag aldrig haft på en vagn! Försäkring alltså! Regnskydd har jag haft;) hahaha...
Tror vi alla är mycket nöjda med den! Jonas har tagit med Kellie överallt idag på små rundor i åket! =)

Sj har jag stått ett par timmar i NVSK,s fik på deras tävling. Skapligt trött på regnandet! Tyckte så synd om alla som skulle åka, inga bra förutsättningar dirket! Särskilt synd om Emelie såklart, Mikaelas favorit som vi hejar på!
Nu ska jag säga natt natt till tjejerna. Mikan MÅSTE vila sig nu, hon ska göra ett åk mellan 2 grenar på tävlingen imorgon! Nervös men modig! =)

Natti natti alla! =)

Så var det söndag igen...

Dagarna bara susar förbi och snart är halva sommarlovet borta. Händer som vanligt massor hela hela tiden. Nathalie har kämpat sig igenom 3 veckors simskola och tagit 2 märken. Heja heja!!! Hon har fått en helt annan vattenvana, superskönt! Mikans vattenskidskola är slut och hon kämpar vidare på träningskvällarna. Hon blev helt biten av detta! Kul!
Jag har genom Buzzador fått möjlighet att delta i en kampanj där jag kan lyssna obegränsat på ljudböcker i mobilen och datorn under en månad. Helt suveränt! Har hunnit lyssna på historier om spöken som sägs gå igen på olika platser i Sthlm och håller just nu på med en bok som heter Matilde. Tjejerna håller på med Sune. Har äntligen fått användning för den lilla högtalaren som jag fick med förra sommaren när jag köpte min mobil.

Nora dagarna har kommit och gått, vi har inte besökt den särskilt flitigt då årets utbud måste ha varit det sämsta någonsin! Var med på torsdagens storloppis, helt superskoj! Mamma och jag hade borden bredvid varandra så man hade ju sällskap hela dagen. Mikaela var oxå där från morgon till kväll och hjälpte till.
Att något hände i byn märktes oxå på grannen som som vanligt höll "fritidsgårds-fest" Var är alla dessa ungars föräldrar?!? Gap, skrik och fylla... Just nu känns det som att flyttar inte han så flyttar jag! Vi fick hålla våra barn inne efter ca 18 pga aktiviteten runt hans lägenhet... Helt åt skogen tycker jag!

Då var det tom lugnare på Cinderella som vi besökte måndag/tisdag denna veckan. En kanonresa som hela familjen gjorde tillsammans med kusinen och hennes son.
Hade bävat lite för att sitta på bussen med Kellie men hon sov i stort sett både dit och hem!
Massor av barnaktiviteter hade ordnats ombord och vi försökte hinna med så många som möjligt! Det han bli bla knattedisco, bad, bingo och teckningstävling. Bilder kommer säkert snart...
Barnen var så duktiga så detta måste göras om! Dom hade då önskemål om 2 nätter på båten, får väl se hur det blir!
Dom har ju lite annat kvar att göra oxå denna sommaren. Först ska Mikaela, Nathalie, Emma och Tilda åka tåg till Göteborg med mormor och morfar för att roa sig på Liseberg. Sen när skolan drar igång blir det tåg till Sthlm för att se Rasmus på luffen!

Idag har Mikaela, Nathalie, Morfar, Mormor och jag varit vid min ♥Farfars♥ grav med blommor. Det är idag 8 år sedan han dog. Hmm... Orättvist... Saknar honom så mycket! Han var en speciell person som betydde och betyder mycket för mig. Önskar att mina barn fått lära känna honom...
Usch, så sorgligt...


Nu ska jag återgå till min bok medan Kellie sover!

RSS 2.0