USÖ avd 26

Då skriver vi återigen från avd 26 på Usö... Kellie började kräkas i fredags och har inte behållit NÅGON mat eller vätska sen i lördags morse och från söndag har hon i princip matvägrat. Försökte via 1177 att få hjälp i söndags och dom ville att hon skulle in på provtagning med tanke på hennes medicinska historia. Blev tyvärr kopplad till jouren i Lindesberg och fick där prata med en dr från Nora som inte såg några orosmoln alls utan som utan undersökning eller fakta kunde förklara att hon hade magsjuka via tel. Han tyckte att vi kunde vänta minst till måndag och gå till VC istället.
Måndagen kom och hon var INTE bättre. Vi velade fram och tillbaka var vi skulle ringa och när eftersom att han verkade tycka att det var ett onödigt besök om vi skulle åka in.

vi valde att ringa barnmott p Usö där vi varit tidigare och fick en tid 14:40. Där togs en rad prover och bla snabbsänkan som visade 200!!! 9 är normalt!!!! strax innan 16 fick vi ett rum på avd 26 och ett dropp kopplades in. Kirurgen kom ganska omgående och klämde och därefter blev det en NOGRANN ultraljudsundersökning!
Där såg man en del förkalkning på blindtarmen. Undersökningen hade dock påfrestat så mkt att hon hade sååå fruktansvärt ont men en helt underbar sköterska fixade hit både kirurg och barnläkaren på stört för hon skulle minsann inte ha ont i onödan!
Dom kom efter att ha sett ul-svaret och kom med ett lite chockande beslut att Kellie skulle ner på lungröntgen för att utesluta lunginflammation och var det OK så skulle hon opereras för blindtarmsinflammation inatt!!! Oj oj, gråt, panikångest... Syrrorna och mormor och morfar var precis här när dom beslutade detta så det blev lite oroligt, tror kl va halv nio nio typ då...
Lungröntgen var OK så Kellie bokades in på  op så nu har hon fått duscha i sån där rengöring, bäddat rent i sängen, tagit bort allt nagellack,  och fått ett nytt nattlinne, fått 2 olika antibiotika, starkare alvedom + lugnande för alladeles nyss ringde narkosen och bad personalen att förbereda henne... Usch va jag är orolig!
Sitter här och väntar på att de sista 10ml antibiotika ska gå in sen ska det strax vara dax! Sköterskan var nyss inne med ett passerkort för alla dörrar eftersom att jag planerat att kedjeröka större delen av tiden som hon är borta mitt lilla <3
Det kunde tydligen ta ganska lång tid med alla förberedelser och efterfix så detta blir en lång och jobbig natt!
Tack vare min snälla pappa som kom hit med sin minipc och modem så kommer jag uppdatera när jag kan och har tid! =)
Tänk på min lilla Norpan nu snälla!

Kellie! Mamma älskar dig! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0